Στην πρόληψη και την αποφυγή θυματοποίησης των πολιτών εστιάζει ο Δήμος Ασπροπύργου

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Στην πρόληψη και την αποφυγή θυματοποίησης των πολιτών εστιάζει ο Δήμος Ασπροπύργου

«Προστατεύω τη ζωή και την περιουσία μου!»

 

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, για ενημέρωση των Δημοτών και των Επιχειρήσεων της περιοχής, σε ζητήματα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, ανακοινώνει την υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας, που θα δώσει χρηστικές συμβουλές και πολύτιμες οδηγίες για την πρόληψη και την αποφυγή θυματοποίησης των Πολιτών. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου ανακοινώνει τη διεξαγωγή τριών Ενημερωτικών Ημερίδων, στο ιστορικό κέντρο και σε δύο συνοικίες της πόλης, στην Γκορυτσά και στα Νεόκτιστα, υπό τον τίτλο: «Σύγχρονη Εγκληματολογία – Προφίλ δραστών: Μέτρα πρόληψης και αποφυγής θυματοποίησης των Πολιτών».

svourdakou
Η Δρ. Εγκληματολόγος, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου

Ειδικότερα, καλεσμένη του Δήμου Ασπροπύργου, η Διδάκτωρ Εγκληματολόγος, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου, θα αναλύσει τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, στις κατοικίες, στα καταστήματά τους, στο δρόμο, σε σούπερ –μάρκετ, σε εμπορικά κέντρα, κατά τη μετάβαση τους σε τράπεζες, κατά την προσέλευσή τους σε Μηχανήματα Αυτόματων Τραπεζικών Συναλλαγών, στις περιπτώσεις απουσίας σε διακοπές ή βραδινές εξόδους κ.λπ.

 

Οι ενημερωτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

1. Την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, στις 11:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου (“Δ. Καλλιέρης”),

2. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, στις 18:00, στην Αίθουσα του Γ’ ΚΑΠΗ, στην Γκορυτσά, σε συνεργασία με το Σύλλογο οι “Ακρίτες του Πόντου”, και

3. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, στις 20:00, στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσία της Συνοικίας Νεόκτιστα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών “Η Κροκωνίς” και την νεοϊδρυθείσα “Εθελοντική Ομάδα Δράσης – «Τα Νεόκτιστα»”.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, θα τυπώσει και θα διανείμει, σε όλους τους ακροατές των Ημερίδων, ένα Ειδικό Ενημερωτικό Έντυπο Οδηγιών Αντιμετώπισης Κινδύνων, το οποίο επιμελήθηκε η Δόκτωρ Εγκληματολογίας, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Κα Δέσποινα Σβουρδάκου.

Μοιραστείτε το άρθρο