Στη θάλασσα για δοκιμαστική πλεύση η πυραυλάκατος Νο 6 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Στη θάλασσα για δοκιμαστική πλεύση η πυραυλάκατος Νο 6 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Περιορισμένης διάρκειας πλους της υπό κατασκευή πυραυλακάτου Νο 6 εντός του κόλπου Ελευσίνας, παρουσία προσωπικού του Ναυτικού Κλιμακίου Ελευσίνας, εκτελέσθηκε χθες Τρίτη.

Η δοκιμή έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικών ελέγχων εγκατάστασης των συστημάτων της, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων Νο 6 και το Νο 7 στα ναυπηγεία Ελευσίνας «Οι τελικοί έλεγχοι αποδοχής συστημάτων σκάφους (HAT, SAT) της πυραυλακάτου Νο 6 προγραμματίζονται όπως εκτελεσθούν το τρίτο τρίμηνο τρέχοντος έτους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του στα ναυπηγεία Ελευσίνας στις 23 Μαΐου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε διευκρινίσει -σχετικά με το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων Νο 6 και το Νο 7 στα εν λόγω ναυπηγεία- ότι «στο ένα πλοίο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σε ποσοστό 90% και στο άλλο είναι περίπου στο 70%. Απομένει, λοιπόν, χρόνος για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω πολεμικά πλοία» είχε παρατηρήσει περαιτέρω.

Μοιραστείτε το άρθρο