Συνάντηση με το Συγγραφέα Μιχάλη Γκανά στην Λέσχη Ανάγνωσης Ασπόπυργου

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Συνάντηση με το Συγγραφέα Μιχάλη Γκανά στην Λέσχη Ανάγνωσης Ασπόπυργου

Συνάντηση με έναν ακόμα καταξιωμένο συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Ασπρόπυργου την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στον 3ο όροφο του Πνευματικού, (Αλέκου Παναγούλη 13),ενημερώνει Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς όλους τους Ασπροπύργιους και ειδικά τους βιβλιόφιλους της πόλης και της Αττικής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


Τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης, θα έχουν την τιμή να γνωρίσουν από κοντά, το βραβευμένο και πολυγραφότατο Συγγραφέα, κ. Μιχάλη Γκανά, ο οποίος γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου ήρθε για να σπουδάσει νομικά. Βιβλιοπώλης για μια δεκαπενταετία, συνεργάστηκε αργότερα με την κρατική τηλεόραση ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και σεναριογράφος. Από το 1989 είναι κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες και ξένους συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Κυπουργός, G. Bregovic, A. Dinkjian κ.ά. Μετέφρασε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη για το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν και τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών. Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του «Παραλογή». Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Το 2017 τιμήθηκε με Ειδική Μνεία του περιοδικού «Αναγνώστης» για το βιβλίο του «Ομήρου Οδύσσεια» (Μεταίχμιο, 2016).

Μιχάλης Γκανάς: Την ποίηση πρέπει να τη βρεις! δεν θα σε βρει αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπέυθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ασημίνα Φούφα – Κορώνη, τηλ: 2105577191.

Μοιραστείτε το άρθρο