Συνεχίζονται και φέτος τα προβλήματα με το νερό στο Αλεποχώρι

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Συνεχίζονται και φέτος τα προβλήματα με το νερό στο Αλεποχώρι

Ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αλεποχωρίου εξέδωσε ο Δήμος Μάνδρας σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλισθεί η πρόσθετη ποσότητα νερού που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης στο Αλεποχώρι.

Αναλυτικά:

Γνωρίζοντας ότι ειδικά την θερινή περίοδο η περιοχή του Αλεποχωρίου έχει ανάγκες που υπερβαίνουν τα 1.500 κυβικά μέτρα ημερησίως και οι δημοτικές γεωτρήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση, ο Δήμος από το τέλος του 2016 έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες προμήθειας νερού από τρίτους για την ενίσχυση του δικτύου.

Για το σκοπό αυτό:

Προέβλεψε στον προϋπολογισμό του 2017 το ποσό των 35.000 €, που αντιστοιχεί σε προμήθεια περίπου 35.000 κυβικών μέτρων νερού.
Εκπόνησε μελέτη και ενέκρινε με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (04 Απριλίου 2017 και 09 Μαΐου 2017) και της Οικονομικής Επιτροπής (11 Απριλίου 2017 και 08 Μαΐου 2017) την κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση της προμήθειας νερού για την ενίσχυση του δημοτικού Δικτύου στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΔΑΤΙΚΗ ΕΠΕ (κο Μπάρδη), ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό προμηθευτή που δύναται να μας προμηθεύσει την ποσότητα νερού που έχουμε ανάγκη.

Μετά τις εγκρίσεις των αποφάσεων από τους υπερκείμενες υπηρεσίες που ελέγχουν το Δήμο, o Δήμος απέστειλε την με αριθμ. πρωτ. 10119/29-05-2017 έγγραφη πρόσκληση στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΔΑΤΙΚΗ ΕΠΕ (κο Μπάρδη) με την οποία κλήθηκε να υπογράψει την σχετική σύμβαση και να αρχίσει αμέσως η τροφοδοσία νερού στο δημοτικό δίκτυο.

Δυστυχώς αν και παρήλθε η σχετική προθεσμία δεν προσήλθε να υπογράψει τη σύμβαση και να προχωρήσει στην παροχή νερού.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο Δήμος χρησιμοποίησε έγκαιρα όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει για να επιλύσει, ή τουλάχιστον να μειώσει το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.

Δυστυχώς, όχι με δική μας ευθύνη, δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα λύση.

Με αυτά τα δεδομένα καλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Αλεποχωρίου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να μειώσουν τη χρήση του νερού για πότισμα, πλύσιμο αυλών και άλλες χρήσεις, ώστε να επαρκέσει το διαθέσιμο νερό σε όλους για τις βασικές τους ανάγκες.

Αυτήν την αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία στην καθημερινή χρήση του νερού στο Αλεποχώρι θα πρέπει να την επιδείξουμε για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος. Η λύση αναμένεται να επιτευχθεί και να είναι οριστική με την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα μεταφέρει νερό της ΕΥΔΑΠ με αγωγό από τα Μέγαρα. Ένα έργο που έχει δρομολογηθεί να κατασκευασθεί με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μοιραστείτε το άρθρο