Σύλληψη λογιστή «μαϊμού» στην Ελευσίνα

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Σύλληψη λογιστή «μαϊμού» στην Ελευσίνα

Ο 39χρονος έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Ελευσίνα ενώ προσπαθούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένο στην περιοχή.

Προσποιούνταν τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους τάζοντας τους επιστροφή φόρου, αφού όμως πρώτα λάμβανε «φακελάκι» για να επιταχύνει την διαδικασία. Συνελήφθη στην Ελευσίνα μετά από απόπειρα εξαπάτησης ενός ηλικιωμένου άνδρα. Ο 39χρονος δράστης προσέγγισε με το όχημα του το υποψήφιο θύμα του, μαζί με έναν συνεργό του και προσποιούμενοι τους λογιστές του ζήτησαν την καταβολή χρημάτων προκειμένου να πάρει την επιστροφή φόρου.

Μάλιστα για να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά  μια άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα. Ο ηλικιωμένος αντελήφθη την προσπάθεια εξαπάτησής του, αναγκάζοντας τους δράστες να απομακρυνθούν από το σημείο. Μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας Ελευσίνας, πως οι δράστες προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Μάλιστα όταν τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη, δεν δίσταζαν να τους χτυπούν για να αφαιρέσουν χρήματα.  Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις. Ο συνεργός του 39χρονου ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Μοιραστείτε το άρθρο