Σύσκεψη στην Ελευσίνα για τις συνέπειες του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 3΄
Σύσκεψη στην Ελευσίνα για τις συνέπειες του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ

Σύσκεψη στο δημαρχείο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης έπειτα από τον προχθεσινό σεισμό που ταρακούνησε την Αττική.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Υφ. Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπ. Αυτοδιοίκησης, κ. Λιβάνιος Θ ., ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κος Χαρδαλιάς Ν., ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου Γ., οι βουλευτές κ.κ. Μπούρας Αθ., Λιάκος Ευαγ., Κώτσηρας Γ., οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γεωργόπουλος Γ. και Κοσμόπουλος Ελ., ο Δήμαρχος κ. Τσουκαλάς Γ., η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κα Οικονόμου Δ., ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Παυλόπουλος Γ., ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Οικονόμου Αργ., οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Άνθη Σ., Κάβουρα Στ., Κουκουναράκης Π., Κουρούνης Γ., Μαυρογιάννης Αθ., Μίχας Μ., Παππάς Λ. και Τατάκης Φ., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γκολφινός Χρ. και η Αστ. Διευθύντρια και εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, κα Ρεϊζίδου Ευσ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες (Δήμο, Πυροσβεστική, Αστυνομία) για την κατάσταση, που υφίσταται αυτήν τη στιγμή στον Δήμο μας, μετά το σεισμικό φαινόμενο.

Δόθηκαν συντονισμένες οδηγίες, που αφορούν στα Δημόσια κτίρια και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές μονάδες και τις εκκλησίες, προκειμένου τα συνεργεία υποδομών, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και ο Σύλλογος Διπλοματούχων Μηχανικών Ελευσίνας – Μάνδρας να διενεργήσουν αυτοψίες.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης μετέβησαν στη Μαγούλα οι κ. κ. Λιβάνιος, Χαρδαλιάς,Μπούρας, Κοσμόπουλος, Οικονόμου, Μίχας, Κάβουρα, Παππάς, Κουρούνης, προκειμένου να δουν επιτοπίως την περιοχή, όπου και διαπιστώθηκε πως μετά τη χθεσινή σεισμική δόνηση, υπάρχουν συνθήκες καθημερινότητας.

Ωστόσο, σημειώνεται, πως για την καταγραφή του σεισμικού φαινομενου, τοποθετήθηκε και σεισμογράφος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Μαγούλα.

Έχουν υπάρξει ενέργειες συντονισμού με όλα τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση των αναγκών στον Δήμο μας και κυρίως για τον ενδελεχή έλεγχο των σχολικών μονάδων και των δημοσίων κτιρίων.

Σήμερα Κυριακή και κατόπιν εντολής του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κου Χαρδαλιά διενεργήθηκαν αυτοψίες στο 7ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσινας καθώς και στο Γυμνάσιο Μαγούλας.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Οικονόμου Αργύρης εξήρε την άμεση αντίδραση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο φυσικό φαινόμενο και ευχαρίστησε τον συντοπίτη μας, Υφ. Εσωτερικών κ. Λιβάνιο και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά Ν. για την παρουσία τους, το αμέριστο ενδιαφέρον τους και τις κατευθυντήριες οδηγίες τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο