Τέλος στα σενάρια για hotspot στον Ασπρόπυργο

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
Τέλος στα σενάρια για hotspot στον Ασπρόπυργο

Η κυβέρνηση μετά τις τοπικές αντιδράσεις παίρνει πίσω την δημιουργία hot spot στη συνοικία Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Την σχετική διαβεβαίωση έδωσε στην Βουλή πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Εύης Χριστοδουλοπούλου.

Η κα Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι «χρειάζεται να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Αττικής και ως βουλευτής της περιοχής μπορώ να συμβάλω να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση». Η βουλευτής τόνισε ότι ο σχεδιασμός όσον αφορά τη συνοικία Γκορυτσά Ασπροπύργου έχει πρόβλημα καθώς πρόκειται για μια περιοχή ακατάλληλη για τη δημιουργία hot spot ιδίως λόγω της κοινωνικής διάστασης. Στην περιοχή υπάρχει υψηλή ανεργία, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός. Επίσης παρατηρούνται φαινόμενα εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών.

Βίτσας: «Ο δήμαρχος να πάει να πει στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να γίνει σε εκείνη την περιοχή και μπορεί να μην γίνει πουθενά στον Ασπρόπυργο»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τα επιχειρήματα που προβάλλονται ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας στη Δυτική Αττική, ενώ ανέφερε και πως αυτή την εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι πρώτοι 300 από τον Πειραιά κοντά στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. «Ο δήμαρχος να πάει να πει στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να γίνει σε εκείνη την περιοχή και μπορεί να μην γίνει πουθενά στον Ασπρόπυργο», συμπλήρωσε.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο