Την είδηση για τη σύλληψη του “Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι” ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς συνεχάρη την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

“Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδιδε ότι πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό πιθανών πυρήνων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο ύποπτος νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πόλη Konya στην κεντρική Τουρκία μαζί με μια γυναίκα, η οποία θεωρείται ότι είναι η γυναίκα του και δύο παιδιά. Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές της Hurriyet.

Στην επίθεση στο κλαμπ Ρέινα σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αναφέροντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού στις επιχειρήσεις στη Συρία.