«Τρικυμία» στον κόλπο της Ελευσίνας από τα παροπλισμένα πλοία

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 2΄
«Τρικυμία» στον κόλπο της Ελευσίνας από τα παροπλισμένα πλοία

Έντονη αντιπαράθεση δημιουργείται τελευταία για τα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας

Το θέμα των παροπλισμένων είναι μια παλιά υπόθεση που κατα διαστήματα οξύνεται, εμπλέκοντας ιδιοκτήτες πλοίων, δημοτική αρχή, ομάδες πολιτών και τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας.

Η τελευταία εξέλιξη έχει σχέση με επιστολή 2 δικηγόρων οι οποίοι εκπροσωπούν ιδιοκτήτες πλοίων η οποία έχει πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και τον Πρωθυπουργό. Στην επιστολή τους αυτή επισημαίνουν πως σήμερα 38 πλοία είναι δεμένα στον κόλπο της Ελευσίνας, αποφέροντας ετήσια έσοδα περίπου στα 8 εκατ. ευρώ. Στη ίδια επιστολή χαρακτηρίζουν ως εξωπραγματικό το γεγονός ότι ελληνόκτητα πλοία δεν γίνονται δεκτά στην Ελλάδα, αναφερόμενοι στην Ελευσίνα. Παρακάτω δημοσιεύουμε όλη την επιστολή για να έχετε μια πλήρη ενημέρωση.

[pdf-embedder url=”https://thriassio.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-gia-ole.pdf” title=”ΕΠΙΣΤΟΛΗ gia ole”]


«Τρικυμία» στον κόλπο της Ελευσίνας από τα παροπλισμένα πλοία
Απόστολος Καμαρινάκης

Ταυτόχρονα υπάρχουν αντιδράσεις από ομάδες πολιτών της Ελευσίνας καθώς και της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο θέμα αυτό, αλλάζοντας τον κανονισμό για τους παροπλισμούς πλοίων.

Πιο συγκεκριμένα θα προβλεφθεί στην Ελλάδα ο όρος warm lay up. Με το warm lay up το πλοίο λειτουργεί κανονικά με πλήρωμα μικροεπισκευές εφοδιασμούς και φυσικά τους φύλακες. Το ακριβώς αντίθετο από το cold lay up με βάση το οποίο μόνο οι φύλακες παραμένουν στο πλοίο Με την πρόταση αυτή ο ΟΛΕ ευελπιστεί να πείσει τους Ελευσινιώτες ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετατραπεί o κόλπος σε νεκροταφείο πλοίων.

Σημειώνουμε εδώ πως το παρελθόν έχει αφήσει μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελευσίνας καθώς πολλά παροπλισμένα πλοία εδώ και χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους δημιουργώντας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα με τα παροπλισμένα πλοία, θα πρέπει ο ΟΛΕ να λύσει ταυτόχρονα το θέμα των εγκαταλελειμμένων πλοίων και να στηρίξει την οικονομία της περιοχής αλλά και της χώρας.

Παρακάτω η επιστολή του ΔΣ του ΟΛΕ κου Καμαρινάκη προς τον Δήμο Ελευσίνας για το θέμα.

[pdf-embedder url=”https://thriassio.gr/wp-content/uploads/2020/09/SKM_C3110200922140200.pdf”]


Ε. Λιάκος

Μοιραστείτε το άρθρο