Φαρμακοποιοί για Τσίπρα: Αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του

Συντακτης: Newsroom ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ: 1΄
Φαρμακοποιοί για Τσίπρα: Αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπατά επί χρόνια τους φαρμακοποιούς με υποσχέσεις που αθετεί εξαπέλυσε  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος, στον απόηχο της κατάθεσης τροπολογίας που επιτρέπει τη χορήγηση άδειας και σε ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί.

Ο κ. Λουράντος ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό πως ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά κι ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ.

«Διαφωνούμε ρητώς και κατηγορηματικώς» με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είπε, χαρακτηρίζοντας «κατασκεύασμα» την επίμαχη τροπολογία.

Τόνισε πως η νέα τροπολογία που απελευθερώνει την αδειοδότηση φαρμακείων δεν είναι τίποτε άλλο παρά επανάληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε προσπαθήσει να περάσει προ διετίας η κυβέρνηση, αλλά είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Λουράντος υποστήριξε ότι το καθεστώς αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, αλλά μόνο σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και σε περιοχές του ευρωπαϊκού βορρά, όπου όμως δεν υπάρχουν αρκετοί φαρμακοποιοί.

Μοιραστείτε το άρθρο