ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Ελληνες και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φέρεται να είναι μέλη του χώρου.

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος – βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ωστόσο, είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα σε άλλο όνομα. Να σημειωθεί ότι η έρευνα στην κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κ. Γιαγτζόγλου αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.0

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ