ΤΟΠΙΚΑ

170 χλμ αποψιλώσεων στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Αττικής

Ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα μέσα σε διάστημα μόλις 40 ημερών το μεγαλύτερο έργο καθαρισμών και αποψιλώσεων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής. Το φυσικό αντικείμενο του έργου, αφορούσε στον καθαρισμό, στην αποψίλωση της εύφλεκτης βιομάζας, χωρίς αφαίρεση εδαφικού υλικού, στην συγκέντρωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, σκουπιδιών, ξερών κλαδιών, ξένων αντικειμένων από τα ρείθρα, τις νησίδες, τα στηθαία ασφαλείας και τα ερείσματα του οδικού δικτύου, στην κλάδευση σε σημεία που εμποδίζεται η ορατότητα των πινακίδων σήμανσης και του δρόμου. Οι εργασίες ήταν απαραίτητες, διότι εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται κατά τους θερινούς μήνες – σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία στους οδικούς άξονες – υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και ατυχημάτων. Οι εργασίες εκτελέστηκαν με την χρήση των κατάλληλων ειδικών μηχανημάτων και εργαλείων από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων, τόσο του προσωπικού όσο και των διερχομένων πεζών και οχημάτων. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στους οδικούς άξονες και σε ακτίνα μέχρι 3μ από το ασφαλτικό οδόστρωμα και από τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου καθώς και στις νησίδες. Σε ορισμένα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση έφτασε και μέχρι τα 10μ. Το δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες είναι συνολικού μήκους περίπου 170χλμ και περιγράφεται αναλυτικά πιο κάτω:

Χ16 Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω από Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου μέχρι την Αττική Οδό. 11.000μ Υπ’αρ 2: Όρια Δήμου Φυλής (Δ.Κ Άνω Λιοσίων) – προς Πύλη και Θήβα 19.200μ Υπ’ αρ. 3 :Όρια Δήμου Αχαρνών – Ασπρόπυργος και Λεωφόρος Ασπροπύργου -ΝΑΤΟ 29.500μ Υπ’ αρ. 9: Περιφερειακή οδός από Εθνική οδό Αθηνών Ελευσίνας (περιοχή Λίμνης Κουμουνδούρου) μέχρι τα όρια της Π.Ε.Δ.Α 7.000μ Υπ΄αρ. 42: Ερυθρές προς Πλαταιές 4.100μ Υπ΄αρ 43: Οινόη προς Πάνακτο 4.000μ Υπ΄ αρ.44: Eλευσίνα- Αρχαιότητες-Λιμάνι Ελευσίνας από Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου 3.000 μ Υπ΄ αρ. 45: Ελευσίνα – Μαγούλα – Μάνδρα 6.000μ Υπ΄ αρ 46: Μαγούλα προς Στεφάνη 7.000μ Υπ΄ αρ 47: Οινόη – Βίλια – Όρμος Γερμενού 20.000μ Υπ΄ αρ 48: Μέγαρα – Πέραμα – Φανερωμένη 2.900μ Υπ΄ αρ 49: Μέγαρα – Πάχη 1.600μ Υπ΄ αρ 50: Μέγαρα – Αλεποχώρι 21.500μ Υπ΄ αρ 51: Μέγαρα προς Περαχώρα 22.000μ Υπ΄ αρ 52: Μέγαρα – Μονή Αγ. Ιερόθεου 6.000 Ε.Ο 58:Οδός αεροδρομίου Ελευσίνας 1.100μ Ε.Ο 60: Μέγαρα – Αεροδρόμιο 2.000μ

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η λήψη μέτρων για την πρόληψη πυρκαγιών από τα ξερά χόρτα, τα σκουπίδια στους δρόμους και τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι αποτελεί μεγάλη μας προτεραιότητα. Ως πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην προστασία των δασών της Δυτικής Αττικής με αποτέλεσμα οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην περιοχή μας να περιορίζονται στο ελάχιστο. Η πρόληψη αποδεικνύεται ως ο σημαντικότερος γιατρός και με το σκεπτικό αυτό ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο έργο αποψίλωσης και καθαρισμού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Δυτική Αττική».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ