ΤΟΠΙΚΑ

20 εκατ € οι οφειλές προς τον Δήμο Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1Κρισιμότατη ήταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ασπροπύργου την περασμένη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου όπου έγιναν ταυτόχρονα 2 δημοτικά συμβούλια. Το πρώτο αφορούσε στην έγκριση του ισολογισμού του οικονομικού έτους 2013.

Στη συζήτηση που ακολούθησε για το θέμα, μετά την εισήγηση τον ορκωτών λογιστών, αναφέρθηκε πως οι οφειλές Φυσικών και Νομικών προσώπων προς τον Δήμο Ασπροπύργου αγγίζουν το ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κος Νικ. Μελετίου σημείωσε πως απαλείφθηκαν οι παρατηρήσεις που υπήρχαν για την έγκριση του ισολογισμού του οικ. έτους 2012, που σημαίνει πως οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου έκαναν καλή δουλειά. Αναφερόμενος στις οφειλές προς τον Δήμο είπε πως “σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε προσπαθούμε να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Θέλουμε να δείχνουμε την πραγματική εικόνα του Δήμου και όχι την λογιστική”

Στην τοποθέτησή του ο κος Αλεξ. Τσοκάνης ανέφερε πως οι επιχορηγήσεις του κράτους έχουν μειωθεί στο 9% και συμπλήρωσε πως καταψηφίζει τον ισολογισμό.

Οι σύμβουλοι του κου Ιω. Ηλία και Ευ. Παπανικολάου ψήφισαν Λευκό.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου συζητήθηκαν ανάμεσα στα άλλα και θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κος Ηλίας έκανε ερώτηση αναφορικά με το θέμα της εγκληματικότητας και αν υπάρχουν αποτελέσματα μετά τις συναντήσεις που έκανε ο Δήμος. Εξέφρασε επίσης και παράπονο γιατί δεν συμμετείχε στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο Μαξίμου. “Είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα” είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του κου Ηλία για την συνεργασία του Δήμου με εταιρία φύλαξης για την ασφάλεια της πόλης (πρόταση του Συνδυασμού Ασπρόπυργος ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ) υποστήριξε την άποψη οτι κάτι τέτοιο μπορεί να εφαρμοστεί.

Στην απάντησή του ο κος Μελετίου ανέφερε: “Ο Δήμος ήδη συνεργάζεται με τέτοιες εταιρίες που όμως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την Αστυνομία, καθότι υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα στην πόλη”. Συμπλήρωσε πως “ήταν τιμητική η πρόσκληση απο το Πρωθυπουργικό Γραφείο και αφορύσε τον ίδιο τον Δήμαρχο”.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως η κατάσταση με την παραβατικότητα έχει ομαλοποιηθεί καθώς τελευταία έχουν γίνει επιτυχείς επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έγκριση για την πραχώρηση χώρου στο βόρειο μέρος της πλατείας Δημαρχείο σε εταιρία εστίασης. Το θέμα αυτό ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία ενω προτάθηκε πως πρέπει κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις καταστημάτων που παρεμβαίνουν σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου δημιουργώντας μια άσχημη κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ