ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για χαλυβουργούς

Καταδικάστηκαν ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Για παραβίαση δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας.

Σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδίκασε το Δικαστήριο τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για παραβίαση δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι. Η απόφαση έγινε δεκτή με θύελλα συνθημάτων από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Γιώργος Σιφωνιός, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που στάθηκαν αλληλέγγυοι όχι μόνο κατά την περίοδο της 9μηνης απεργίας τους, αλλά μέχρι σήμερα . Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία απολογίας των 25 κατηγορουμένων χαλυβουργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον πολύμηνο απεργιακό τους αγώνα.

xalyboyrgoi-dikh7 xalyboyrgoi_0

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ