ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το ΕΠΑΛ Ασπροπύργου

10 μαθητικές «επιχειρήσεις»  και ανάμεσά τους αυτή του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, ξεχώρισαν από τις 130 που συμμετείχαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», το μοναδικό στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν την δική τους «εταιρεία» από τα σχολικά χρόνια (15-18 ετών).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό Διαγωνισμό έχουν δημιουργήσει αληθινά, έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίεςμε προοπτική για την παγκόσμια αγορά. Η εικονική επιχείρηση του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου «Όμηρος Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» κατέκτησε την 3η θέση πανελλαδικά.  Οι μαθητές «επένδυσαν» σε μια επιχείρηση ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Οταν αντιλήφθηκαν ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα μουσεία, αποφάσισαν να συστήσουν μία εταιρεία επιχειρώντας να διαμορφώσουν τους μουσειακούς χώρους… από την αρχή.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρών στη βράβευση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η σωστή νοοτροπία σε μία πραγματικά ελεύθερη οικονομία, είναι ότι εμπιστευόμαστε από την αρχή αυτόν που θέλει να δημιουργήσει μία επιχείρηση αρκεί να τηρεί τους κανόνες και μόνο αν αποδειχθεί ότι δεν είναι άξιος αυτής της εμπιστοσύνης υφίσταται αυτές τις κυρώσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μία από τις κακοδαιμονίες που αντιμετώπισε η χώρα μας χρόνια ολόκληρα είναι ότι συνέβαινε το αντίστροφο. Με τις προϋποθέσεις που είχαμε βάλει για το επιχειρείν, είναι σαν να λέγαμε στον επιχειρηματία -και ιδίως στον νεαρό επιχειρηματία- δεν σε εμπιστευόμαστε. Σου βάζουμε τέτοιες προϋποθέσεις ώστε σε θεωρούμε από την αρχή ύποπτο προς το επιχειρείν μέχρι να μας αποδείξεις το αντίθετο. Είναι μια στρεβλή αντίληψη, η οποία μας στοίχισε πολλά και σε επίπεδο επενδύσεων». Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Τώρα, σ΄αυτούς τους ορίζοντες που ανοίγονται στον τόπο μας μπροστά μας, κι αφού γίναμε σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος, καιρός είναι να αντιληφθούμε τι σημαίνει ελεύθερη οικονομία, τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι, ιδίως τους νέους ανθρώπους, για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους».

Η μαθητική επιχείρηση ‘’Helme.t” από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κέρδισε το πρώτο βραβείο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» και το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ