ΥΓΕΙΑ

3 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι

Κύρια σημεία
  • Το φίλτρο του πλυντηρίου των ρούχων
  • Το εσωτερικό του πλυντηρίου των πιάτων
  • Η αποχέτευση του νεροχύτη

Μετά από μια γενική καθαριότητα θεωρείτε πως το σπίτι σας είναι υγιεινά καθαρό. Σωστά; Κι όμως, υπάρχουν ορισμένα σημεία και αντικείμενα που ξεχνάμε ή δεν μας περνούν από το μυαλό να καθαρίσουμε, τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες σκόνης και μικροβίων. Ανακάλυψέ τα μαζί μας για να είναι ο χώρος σας υγιεινά καθαρός και χωρίς μικρόβια.

Το φίλτρο του πλυντηρίου των ρούχων
Συνήθως είναι ένα μικρό πορτάκι στο κάτω μέρος ή στο πλάι του πλυντηρίου, όπου μαζεύεται ό,τι… δραπετεύει από τον κάδο, χνούδια, τρίχες και λοιπά (ακόμη και μερικές από τις εξαφανισμένες κάλτσες). Εξαιτίας της υγρασίας το φίλτρο είναι ύποπτο για συγκέντρωση βακτηρίων και μικροβίων. Το καθάρισμα του είναι απλό: Το αφαιρείτε από τη θέση του, το πλένετε με τρεχούμενο νερό και το στεγνώνετε καλά είτε στον αέρα είτε με το πιστολάκι των μαλλιών πριν το τοποθετήσετε ξανά.

Το εσωτερικό του πλυντηρίου των πιάτων
Γιατί κάτι που πλένεται καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι να χρειάζεται καθάρισμα; Ωστόσο, μικρά υπολείμματα τροφών, λίπη και ίχνη σαπουνιού συγκεντρώνονται με τον καιρό στις γωνίες και το εσωτερικό φίλτρο του πλυντηρίου των πιάτων και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου των πιάτων κάνετε μια φορά το μήνα μία πλύση με άδειο πλυντήριο, στην ανώτερη θερμοκρασία νερού. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, μία στη θήκη του απορρυπαντικού και μία μέσα στο πλυντήριο και στο εξής τα πιάτα σας θα είναι πραγματικά καθαρά.

Η αποχέτευση του νεροχύτη
Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχουν περισσότερα στελέχη Ε. coli στο νεροχύτη της κουζίνας παρά στην τουαλέτα μετά που θα τραβήξουμε το καζανάκι. Για λόγους καθαριότητας και υγείας είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά το σωλήνα της αποχέτευσης και να πλένουμε με καυτό νερό και σαπούνι το νεροχύτη μια φορά τη μέρα ώστε να απομακρύνονται και να αδρανοποιούνται όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ