ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΦΥΛΗ

350 περιπατητές απήλαυσαν την 3η ορεινή πεζοπορία στη Χασιά

Με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες η ΘΡΙΑ Ασπροπύργου πραγματοποίησε το Σάββατο την 3η ορεινή πεζοπορία της με προορισμό την Ιερά Μονή Κλειστών

Με πρωτοφανή συμμετοχή ,που ξεπέρασε και τις πιο ευφάνταστες προσδοκίες ,οι 350 περιπατητές διαφόρων ηλικιών με περίσσιο κέφι και θετική διάθεση απήλαυσαν την ολάνθιστη ανοιξιάτικη Αττική φύση πραγματοποιώντας παράλληλα το προγονικό τάμα. Βάζοντας με αυτόν τον εμβληματικό τρόπο άλλον έναν κρίκο στην διαχρονική αλυσίδα της τοπικής πολιτιστικής και θρησκευτικής παράδοσης .

Το γεγονός ότι ο κύριος όγκος όσων έλαβαν μέρος δεν ξεπερνούσε την ηλικία των 18 ετών, αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο , ότι η νεολαία της πόλης μας στέκεται φωτεινός συνεχιστής της τοπικής μας παράδοσης ενώ παράλληλα αναζητά και στηρίζει δράσεις με ανάλογο περιεχόμενο.
H ΘΡΙΑ έχοντας ήδη φροντίσει , με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, να προετοιμάσει το περιπατητικό πεδίο ούτος ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές και προσβάσιμο σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικιακές ομάδες, στην συνέχεια κινητοποίησε το σύνολο του εθελοντικού της μηχανισμού εξασφαλίζοντας στο ακέραιο την ομαλή και κυρίως χωρίς απρόοπτα διεξαγωγή της κορυφαίας της δράσης. Η ασφάλεια και η υγεία των όσων παρευρέθηκαν εξασφαλίστηκε ιδανικά τόσο με την υποδειγματική «υπακοή » των συμμετεχόντων στους όρους και κανόνες που είχε θέση η οργανωτική επιτροπή όσο και με την παρουσία του εθελοντή Ιατρού Ορθοπεδικού.
Στα αξιοσημείωτα και η ιδιαίτερα φιλική και εγκάρδια φιλοξενία που μας επιφύλαξαν η Ηγουμένη και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής. Όλοι ανεξαιρέτως οι περιπατητές μας απήλαυσαν τον καφέ και τα ποικίλα γλυκίσματα που συνεχώς και για 3 και πλέον ώρες πρόσφεραν, συνοδεύοντας τα με το χαμόγελο και την ευγένεια που τις χαρακτηρίζει. Παράλληλα έχοντας ήδη τελέσει την Ακολουθία της αρτοκλασίας, που η ΘΡΙΑ προσέφερε, ανέλαβαν να προετοιμάσουν και την διάθεση της με την βοήθεια των μελών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδίας ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, μικρούς και μεγάλους, που περπατήσατε πλάι της και από κοινού, πάνω στα προγονικά βήματα της τοπικής Θρησκευτικής μας παράδοσης.

Β. Δέδες

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ