ΕΛΛΑΔΑ

4 συμβουλές για να ψωνίσετε παρέα με τα παιδιά σας

Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν για το σπίτι γίνονται πιο δύσκολες σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν υπάρχουν και παιδιά στο πλάνο. Μια από τις δουλειές που μπορεί να σας δυσκολεύει περισσότερο, είναι το να κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας μαζί με τα παιδιά.

Πώς θα κάνετε τη διαδικασία καλύτερα, λοιπόν;

⦁ Φροντίστε τα παιδιά να είναι ξεκούραστα και να μην πεινάνε
Πρέπει να έχετε σιγουρευτεί ότι τα παιδιά είναι ξεκούραστα και ότι έχουν φάει καλά. Η κούραση μπορεί να τα κάνει να γκρινιάζουν, πράγμα που θα σας δυσκολέψει σημαντικά. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν πρέπει να κάνει τα ψώνια του πεινασμένος, γιατί συνήθως η πείνα οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Δηλαδή, θα καταλήξετε να αγοράζετε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεστε ή ίσως και σνακ (τα οποία είναι και πιο πιθανό να ζητήσουν τα παιδιά, αν πεινούν).

⦁ Δημιουργήστε λίστες για όλους
Πέρα από τη δική σας λίστα, η οποία είναι άκρως απαραίτητη, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε και λίστες για τα παιδιά. Μπορείτε να τους αναθέσετε να εντοπίσουν (με τη βοήθειά σας, φυσικά) συγκεκριμένα πράγματα και να είναι υπεύθυνα να τα βάλουν στο καρότσι σας. Έτσι, θα συμμετέχουν και εκείνα στη διαδικασία, θα είναι συγκεντρωμένα και θα νιώθουν ότι έχουν σημαντική δουλειά να κάνουν.

⦁ Θέστε περιορισμούς από πριν
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε θέσει από πριν συγκεκριμένους περιορισμούς στα παιδιά, προκειμένου να γνωρίζουν και εκείνα τι να περιμένουν. Εξηγήστε τους, για παράδειγμα, ότι θα αγοράσετε συγκεκριμένα πράγματα και όχι γλυκά ή άλλα σνακ. Αλλά μην είστε υπερβολικά αυστηροί. Δώστε τους το περιθώριο να επιλέξουν και κάτι για εκείνα, σε μια ποσότητα που έχετε συμφωνήσει από πριν. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το να καταλάβουν ότι είστε ο/η επικεφαλής και ότι εσείς είστε που θα κάνετε ουσιαστικά τα ψώνια.

⦁ Μην πάτε καν στο σούπερ μάρκετ
Χάρη στην τεχνολογία, δεν χρειάζεται να πάτε καν στο σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τη διαδρομή, την γκρίνια, τα κλάματα, τις φωνές κ.τ.λ. και να κάνετε τα ψώνια σας από την άνεση του σπιτιού σας, παρέα με τα παιδιά. Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Καλά όλα τα άλλα προϊόντα, αλλά τα κρέατα;». Λοιπόν, αν έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε στο χασάπικο για να αγοράσετε φρέσκο κρέας, υψηλής ποιότητας, το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και σε ένα online κρεοπωλείο, απλώς διαδικτυακά. Το καλό με το online κρεοπωλείο είναι ότι θα μπορέσετε να παραλάβετε τα προϊόντα σας άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία.
Και προσπαθήστε να το διασκεδάσετε! Εξάλλου, τα παιδιά καταφέρνουν πάντα, με κάποιον τρόπο, να κάνουν τις καταστάσεις πιο διασκεδαστικές.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ