ΕΛΛΑΔΑ

5 τρόποι να προστατεύσετε το laptop ή τον σταθερό υπολογιστή σας

Στις σύγχρονες ημέρες που ζούμε και με την τάχιστη εξέλιξη της τεχνολογίας η χρήση ενός σταθερού ή φορητού υπολογιστή σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη. Η χρήση του μπορεί να περιορίζεται σε πολύ απλές λειτουργίες όταν πρόκειται  για οικιακή χρήση ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις  ο υπολογιστής  αποτελεί επαγγελματικό εργαλείο συνεπώς η χρήση του γίνεται  πιο εξειδικευμένη και απαιτητική . Η ασφάλεια και στις δυο περιπτώσεις είναι από τις πιο βασικές προτεραιότητες που πρέπει να έχετε μεριμνήσει.
Παρακάτω  θα δείτε με ποιους  τρόπους μπορείτε να προστατεύσετε  τον υπολογιστή σας τόσο από κακόβουλες εισβολές όσο και από προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν κατά την λειτουργία του Η/Υ.

 1. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ANTIVIRUS
  Ένα καλό πρόγραμμα antivirus είναι ικανό να κρατήσει ιούς και τα κακόβουλα λογισμικά μακριά από τον Η/Υ ώστε τα αρχεία σας να είναι ασφαλή. Χρειάζεται να κάνετε μια καλή αναζήτηση για αξιόπιστα λογισμικά antivirus ώστε να είναι πάντα ενημερωμένος και προστατευμένος ο H/Y σας.
 2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (BACKUP)
  Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν έλεγαν οι παλιοί και είχαν απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές με αρκετά μεγάλο διαθέσιμο χώρο ώστε να κάνετε αντίγραφα ασφαλείας και να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή. Ωστόσο δεν χρειάζεται λόγος ανησυχίας αν κάτι πάει στραβά καθώς υπάρχει πάντα η λύση των έμπειρων τεχνικών που μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσες επισκευές laptop / Desktop και φυσικά την ανάκτηση δεδομένων με ασφαλή τρόπο.
 3. ΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (FIREWALL)
  Όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση του διαδικτύου, τόσο περισσότερη είναι και η έκθεση του Η/Υ στους hacker. Το τείχος προστασίας που προσφέρεται από τα Windows δεν είναι πλέον αρκετό και ικανό να προστατεύσει τον Η/Ύ. Θα πρέπει να είστε σίγουροι πως χρησιμοποιείτε ένα από τα καλύτερα firewall της αγοράς  ώστε να έχετε την  μέγιστη προστασία να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγχετε την δραστηριότητα σας .
 4. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ (TRACKING)
  Μια ακόμη μορφή απειλής για τον Η/Υ και τα αρχεία σας είναι οι πιθανότητες να χάσετε την συσκευή σας. Με το λογισμικό εντοπισμού θα μπορέσετε άμεσα και εύκολα να αναζητήσετε την  κλεμμένη συσκευή σας. Τέτοιου είδους λογισμικά διατίθενται δωρεάν για εγκατάσταση.
 5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
  Ένα συχνό πρόβλημα που αφορά την λειτουργία του Η/Υ είναι ο χρόνος που χρειάζεται κάποιες φορές για να ανοίξει μια εφαρμογή ή ένα αρχείο. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε αρκετά να διατηρούμε τις εγκατεστημένες εφαρμογές ενημερωμένες ώστε οι επιδιορθώσεις των συντακτών να τίθενται σε εφαρμογή και να λειτουργούν σωστά στον Η/Υ σας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ