ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ
Δημοφιλές

750 θέσεις εργασίας αλλάζουν τον χάρτη στον Δήμο Ελευσίνας

Επένδυση 36,5 εκατ. στη θέση «Καλυμπάκι»

Τα τελευταία 5 χρόνια δεν υπάρχει ημέρα που να μην βρει δημοσιότητα η παράκτια ζώνη του Δήμου Ελευσίνας και οι δραστηριότητες που αφορούν σε αυτή.

Σήμερα θα αναφερθούμε στη μεγάλη επένδυση που ετοιμάζεται να κάνει η Ανώνυμη Εταιρία Ναυτιλιακών υπηρεσιών«ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» στη θέση Καλυμπάκι Ελευσίνας. Η εταιρία αποτελεί μια απο τις μεγαλύτερες της χώρας μας στον χώρο των ναυτιλιακών, και έχει προγραμματίσει την επαναλειτουργία του ναυπηγείου «Μπακόπουλου» με τη δημιουργία σύγχρωνων εγκαταστάσεων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων.

750 θέσεις εργασίας αλλάζουν τον χάρτη στον Δήμο Ελευσίνας

Τα παραπάνω στοιχεία  τα περιγράφει στη συνοπτική περιγραφή που έχει δώσει στη δημοσιότητα η εταιρία και μιλά για επένδυση 36.500.000 ευρώ, την δημιουργία 750 θέσεων εργασίας, με ορίζοντα υλοποίησης το έτος 2020.

Ερχόμαστε όμως στο τι συμβαίνει στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στο σημείο οπου η εταιρία θέλει να κάνει την επένδυση. Υπάρχει το καρνάγιο του κου Νικητάκη, ακριβώς ανατολικά η επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος, ακριβώς δίπλα υπαρχει χώρος 10 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ΟΛΕ Α.Ε., εγκατάσταση παροχής καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και εγκαταστάσεις της Assodivers.

Προ 10ετίας περίπου, ο Δήμος Ελευσίνας, έκανε προτάσεις για πολεοδόμηση του χερσαίου κομματιού που οριοθετείται απο την οδό Οκεανιδών και τη Χαλυβουργική, για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου. Βασικό κομμάτη της πολεοδόμησης ήταν και η δημιουργία νέου δρόμου για να αποσυμφορηθεί η οδός Οκεανιδών. Ωστόσο μέχρι τώρα η υπόθεση αυτή δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα η περιοχή εκτός απο ανεκμετάλλευτη να παραμένει εγκαταλελειμμένη.

Ερχόμαστε τώρα στην επένδυση του Ομίλου Σπανόπουλου. Η εταιρία αυτή αγόρασε πριν μερικά χρόνια ιδιοκτησία 50 στρεμμάτων που ανήκαν στα Ναυπηγεία Μπακόπουλου, για υλοποίηση της επένδυσης των 36.5 εκατ. ευρώ. Όμως στο νότιο μέρος, υπάρχουν 10 στρέμματα ιδιοκτησίας ΟΛΕ ΑΕ με πρόσοψη προς τη θάλασσα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει δοθεί παραχώρηση απο τον ΟΛΕ προς την Εταιρία, με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται η παραπάνω επένδυση. Σημειώνουμε εδώ πως η εταιρία Μπακόπουλου η οποία λειτουργούσε με άδειες τότε ως διαλυτήριο πλοίων, σταμάτησε να λειτουργεί και τότε αγοράστηκε απο την εταιρία Σπανόπουλου.

Μετά απο καταγγελία στην Περιφέρεια Αττικής, η τελευταία ανέστειλλε την Άδεια λειτουργίας του διαλυτηρίου Μπακόπουλου. Με νέα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας Η απόφαση της περιφέρειας μιλάει για ανάκληση και όχι για αναστολή Με αυτό όμως δεν διαφοροποιείται η κατάσταση καθώς όπως Αναφέρει η απόφαση η <<παρούσα απόφαση δύναται να ανακληθεί εφόσον αρθούν οι λόγοι που προκάλεσαν αυτήν>> Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επένδυση του κου Σπανόπουλου καθώς όπως Αναφέρει η απόφαση της περιφέρειας αν αρθούν οι λόγοι που προκάλεσαν την απόφαση μπορεί να γίνει άρση της απόφασης . Η απόφαση κλειδί για την επένδυση είναι να παραχωρηθεί το παράκτιο κομμάτι ιδιοκτησίας του ΟΛΕ στην Εταιρία ωστε αυτή να έχει πρόσβαση στην θάλασσα.

Έρχεται τώρα ο Δήμος Ελευσίνας με τις προτάσεις του σχετικά με την πολεοδόμηση της περιοχής και τη δημιουργία Ζώνης Πρασίνου, κάτι που αποτελεί οξύμωρο απο τη στιγμή που η εικόνα της περιοχής περιέχει εγκαταστάσεις που δεν συνδέονται με τέτοιου είδους αξιοποίηση.

750 θέσεις εργασίας αλλάζουν τον χάρτη στον Δήμο Ελευσίνας

Γενικότερα, για να υλοποιηθεί η επένδυση θα πρέπει η εταιρία να αποκτήσει πρόσβαση στην θάλασσα. Υπενθυμίζουμε όμως πως η κίνηση-κλειδί με την παραχώρηση παράκτιων χώρων προς τους δήμους Ελευσίνας και Ασπροπύργου βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Ελευσίνας, απο τους συνολικά 6 χώρους που ζήτησε δίνονται οι 4 ενω κρατά στη δικαιοδοσία του ο ΟΛΕ τα σημεία του διαλυτηρίου ΣΑΒΒΑ και το Καλυμπάκι. Τότε θα κληθεί το ΔΣ του ΟΛΕ να πάρει απόφαση  ωστε να τελειώσει το σήριαλ της υλοποίησης της επένδυσης του Σπανόπουλου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα παραχώρησης του παράκτιου σημείου στην εταιρία ωστε να αρχίσει η επένδυση, να δημιουργηθούν 750 θέσεις εργασίας και εν τέλει να αλλάξει ο οικονομικός χάρτης της Ελευσίνας.

Αγαπητοί αναγνώστες μετά την δημοσίευση υπήρχαν πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία δεν μίλαγαν στην ουσία που είναι η συμπόρευση νέων θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Αλλά ρίχνοντας λάσπη και συκοφαντικούς ισχυρισμούς απέναντι μας. Τους αφήνουμε στην κρίση σας και ελπίζουμε πως έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε όλες τις απόψεις ακόμα και αυτόν που χωρίς να ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν Τους έχουμε καταδικάσει

750 θέσεις εργασίας αλλάζουν τον χάρτη στον Δήμο Ελευσίνας


Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Πολιτης της Περιοχης.
3 years ago

Μην τους ακούτε. Πρέπει να γίνει αυτή η επένδυση για το καλό της πόλης και μπράβο σας που το αναδεικνύετε, περιμένουμε νεότερα άρθρα για το θέμα. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι χωρίς δουλειά και να πρέπει να ζήσεις την οικογένεια σου ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Αφήστε τους να λένε.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ