ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Λύση συμβάσεων για 35 εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Μάνδρας – ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο ο δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας αναφορικά στους συμβασιούχους.

Αναλυτικά:

Με ευθύνη και τιμιότητα απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας δεν εμπαίζει τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με ανέφικτες υποσχέσεις

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (7/6/2017 – ημερομηνία δημοσίευσης των πρακτικών) σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ότι οι αυτοδίκαιες νομοθετικές παρατάσεις με τους ν.4429/2016 και ν.4456/2017 των συμβάσεων εργασίας σε υπηρεσίες καθαριότητας είναι αντισυνταγματικές και δεν είναι επιτρεπτή η συνέχιση απασχόλησης των εργαζομένων που απασχολούνται βάσει των άκυρων συμβάσεων εργασίας, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας και το ΝΠΔΔ ΔΟΚΑΠ δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Αυτές οριστικοποιήθηκαν με την ψήφιση της τροπολογίας και εμπεριέχονται στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2017.

Επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να ζητήσει επιπλέον μόνιμο προσωπικό αφού οι πρόσθετες ανάγκες στην καθαριότητα είναι εποχιακές λόγω των γεωγραφικών και πληθυσμιακών χαρακτηριστικών του (παραθεριστικές κατοικίες, επισκέπτες στις παραλιακές περιοχές)
Επειδή ο Δήμος θα αδυνατούσε να πληρώσει μετά την 1η Ιουλίου 2017 τους συμβασιούχους εργαζόμενους διότι για κάθε μέρα μετά τις 30/6/2017 δεν θα εγκρίνει κανείς την πληρωμή τους, ενώ ταυτόχρονα δεν καλύπτονται για οτιδήποτε συμβεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επειδή η σημερινή διοίκηση έχει μάθει να κοιτά στα μάτια τους εργαζόμενους και να μην εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους για εργασία όπως έκαναν προηγούμενες διοικήσεις στο Δήμος μας.
Έπραξε αυτό που ο νόμος και οι οικονομικές δυνατότητές του επιτάσσουν: προχώρησε στην διαπίστωση της αυτοδίκαιης λύσης των συμβάσεων 35 εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου (παρατάσεις 8μήνων) και 3 εργαζομένων του ΔΟΚΑΠ (παρατάσεις 2μήνων).
Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να μας «καταγγείλουν». Είναι αυτοί που δεν συμφώνησαν ποτέ στις προσλήψεις αυτών που σήμερα «υπερασπίζονται». Είναι αυτοί που με τις πράξεις τους οδηγούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να βλέπουν την είσοδο των ιδιωτών ως λύση.
Η δική μας διοίκηση δηλώνει ότι αρνείται κατηγορηματικά την είσοδο των ιδιωτών στην υπηρεσία καθαριότητας. Στηριζόμενοι στο δικό μας προσωπικό και με την ενίσχυση εργαζόμενων 8μηνης διάρκειας (όπως οι ανάγκες επιβάλλουν) μέσα από τις διαφανείς και σύννομες διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για καθαριότητα στο Δήμο μας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ