ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Aπεργούν στις 14 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην Πλ. Μαβίλη και Πορεία στη Βουλή την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Συμμετέχουμε στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σε αναλυτική ανακοίνωση του σωματείου, τόσο συνολικά για θέματα του τομέα της Υγείας, όσο και συγκεκριμένων για το Θριάσιο νοσοκομείο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας προκαλεί η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 43 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. ΄

Με αποτέλεσμα, στα νοσηλευτικά τμήματα (παθολογικές, πνευμονολογική, χειρουργικές κλπ) δύο νοσηλευτές ανα βάρδια (ή και ένας σε ορισμένες περιπτώσεις) να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς ενώ υπάρχουν κλινικές και τμήματα όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πάρουν μόνο δύο ή και μία εβδομάδα καλοκαιρινής άδειας και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και περικοπές ρεπό.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην ιατρική υπηρεσία, όπου παραβιάζεται συστηματικά η υποχρεωτική χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία, ενώ σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου (π.χ. Παθολογικές, Ακτινολογικό, Χειρουργικές, Αιμοδοσία, Γυναικολογική κλπ) οι γιατροί συχνά να αναγκάζονται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται (με αποτέλεσμα τη δική τους συνεχιζόμενη καταπόνηση και επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς).

Υπάρχουν επίσης κλινικές, που ορισμένες μέρες κάθε μήνα, σε ενεργή εφημερία παραμένει μόνο ειδικευόμενος γιατρός. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα παρατασιούχων ειδικευόμενων γιατρών χειρουργικών ειδικοτήτων που αναγκάζονται να εφημερεύουν σε κλινικές διαφορετικής ειδικότητας από τη δική τους.

Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικούς και πρακτικάριους.
Οι ελλείψεις θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι επικουρικοί συνάδελφοι, που η σύμβαση τους λήγει τον Μάιο 2019».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ