ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Αλλάζει ριζικά η εικόνα σε 7 γέφυρες της Αττικής

Ανάμεσά τους η Σχιστού – Σκαραμαγκά και η Πέτρου Ράλλη, Ιεράς Οδού, Λ. Αθηνών (Καβάλας)

Αλλάζει ριζικά η εικόνα των γεφυρών του κεντρικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, με τα συνεργεία να ξεκινούν τις εργασίες. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και θα σημάνει τη μεταμόρφωση των γεφυρών.

Η αισθητική αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, τόσο μονοχρωματικών όσο και RGB, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού/συσκευών διαχείρισης για την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Αλλάζει ριζικά η εικόνα σε 7 γέφυρες της Αττικής

Ο εξοπλισμός αναμένεται να έχει την δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών προγραμμάτων για εναλλαγή του φωτισμού ανάλογα με την εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Εθνικές εορτές κλπ), συνδράμοντας περαιτέρω στη στιλιστική ανανέωση των γεφυρών.

Σημειώνεται δε ότι η σχετική σύμβαση αφορά και στην εγκατάσταση εξοπλισμού τήλε-προγραμματισμού των φωτιστικών, με 5ετή συντήρησή του.

Το έργο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει 7 γέφυρες, οι οποίες βρίσκονται στα εξής σημεία:

-Πέτρου Ράλλη, Ιεράς Οδού, Λ. Αθηνών (Καβάλας),
-Λένορμαν/ Εθνάρχου Μακαρίου,
-Δυρραχίου/Κωνσταντινουπόλεως,
-Κωνσταντινουπόλεως,
-Σχιστού – Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση των γεφυρών και την ανάδειξη κατασκευών μεγάλης κλίμακας, η αναβάθμιση θα συμβάλει και στη μείωση του αριθμού οδικών ατυχημάτων λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Παράλληλα, οι οδηγοί θα έχουν καλύτερο προσανατολισμό κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα ενισχυθεί η ασφάλεια και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

«Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των οδηγών αλλά και εξωραΐζουν τις υποδομές μας. Οι γέφυρες της Αττικής μας «ομορφαίνουν», η Αττική αλλάζει πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ