ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για την αυξημένη φλόγα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου

Σε λειτουργία ασφαλείας τέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, μετά από αιφνίδια διακοπή που υπήρξε στην ηλεκτροδότηση της ΔΕΗ, εξαιτίας πυρκαγιών που μαίνονταν στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε έκτακτη, μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας μονάδων του διυλιστηρίου.

Η διαχείριση της έκτακτης κατάστασης από το υπεύθυνο προσωπικό των εγκαταστάσεων υπήρξε από την πρώτη στιγμή υποδειγματική, ενώ όλα τα συστήματα ασφαλείας τέθηκαν άμεσα, και με απόλυτη επιτυχία, σε ισχύ.

Σαν αποτέλεσμα των προαναφερθέντων ενεργειών, παρουσιάστηκαν εκτονώσεις καυσαερίων προς τον πυρσό του διυλιστηρίου, με αύξηση της φλόγας που έγινε ορατή από τις γύρω περιοχές. Το συγκεκριμένο συμβάν είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς προκύπτει για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Προβλέπεται δε, από τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων και είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις Βέλτιστες Τεχνικές που προβλέπονται διεθνώς για ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι δεν υπήρξε, ούτε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την ασφάλειά τους, ή τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα Ασφάλειας & Προστασίας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ