ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση του δήμου Ασπροπύργου ενόψει νέας επιδείνωσης του Καιρού

Οι δημότες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ενόψει της επιδείνωσης, που θα παρουσιάσει ο καιρός,  από τη νύχτα της Δευτέρας (6/12/2021) έως τις πρώτες πρωινές της Τρίτης (7/12/2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους,  καλεί όλους τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας, σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων, να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε περιοχές, που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν (πχ παραρεμάτιες περιοχές κ.λπ.)
  • Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα. Για κανένα λόγο.
  • Ασφαλίστε αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωθείτε ότι, τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
  • Αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Προφυλαχτείτε, αμέσως, κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι, η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ