ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Αναρτήσεις στα social media βάζουν «φωτιά» στα αυτοδιοικητικά της Ελευσίνας

Πρόταση μομφής απο την Αντιπολίτευση για την αντικατάσταση του προέδρου του ΠΑΚΠΠΑ λόγω «σεξιστικής και υβριστικής» δημοσίευσης

«Σάλος» επικρατεί στα social media των αυτοδιοικητικών αλλά και των πολιτών της Ελευσίνας μετά από ανάρτηση που δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κος Ρόκας.

Αναρτήσεις στα social media βάζουν «φωτιά» στα αυτοδιοικητικά της Ελευσίνας
Η αρχική ανάρτηση του κου Βαγγέλη Ρόκα
Η εν λόγω ανάρτηση έχει εγείρει σωρεία αντιδράσεων με αναφορές για σεξιστικό και υβριστικό περιεχόμενο.
Πιο συγκεκριμένα ο κος Ρόκας δημοσίευσε ανάρτηση στο Facebook «…Ετσι το Δεσποινάκι….Τσούζει.Εγω πάντος την όρεξη μου δεν χάνω για καμία πατσαβούρα!!Αι σιχτιρ νούμερα!!..» η οποία όπως προκύπτει «στόχευε» την δημοτική σύμβουλο κα Δέσποινα Οικονόμου.
Σημειώνουμε εδώ πως ο κος Ρόκας την επόμενη ημέρα «κατέβασε» τη δημοσίευση και επανήλθε με νέα, κάνοντας λόγο για ατυχή ανάρτηση, ζητώντας συγγνώμη για το περιεχόμενο.

Επι του θέματος τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Ελευσίνας κος Αργύρης Οικονόμου ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό.  Στην ανάρτησή του ωστόσο αφήνει «αιχμές» ως προς την πολιτική εκμετάλλευση ευαίσθητων ζητημάτων και «πολιτικής απο τα social media». Ο ίδιος επίσης, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη απο την κα Δέσποινα Οικονόμου, η οποία φέρεται να είναι η «αποδέκτης» της ανάρτησης του κου Ρόκα
Η δημοτική σύμβουλος κα Δέσποινα Οικονόμου σχολίασε το περιστατικό δημοσίως σημειώνοντας πως συγγνώμη δεν προήλθε ποτέ απο τον ίδιο τον κο Ρόκα, χαρακτηρίζοντας τον λόγο του προσχηματικό και εξίσου προσβλητικό. «Δεν μπορεί μια κοινωνία να επιτρέπει να επιβραβεύονται ουσιαστικά τέτοιες συμπεριφορές» αναφέρει η κα Οικονόμου και τελειώνοντας ζήτησε την αποπομπή του Αντιπροέδρου του ΠΑΚΠΠΑ.
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε η αντιπολίτευση επανήλθε με αφορμή την «αυτοδικαιολόγηση» του προέδρου του ΠΑΚΠΠΑ και ζητεί ευθέως την αντικατάστασή του.
Παρακάτω το κείμενο της αίτησης
ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας
κο Γεώργιο Ηλιόπουλο
Ημερομηνία: 13.06.2021
ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση Αντιπροέδρου του ΠΑΚΠΠΑ και ορισμός νέου»
Κε Πρόεδρε ,
Την Τετάρτη 10/6/2021 ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ δημοσιοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάρτηση του ,συνοδευόμενη από φωτογραφία εδέσματος ,γράφοντας επί λέξει: “…Ετσι το Δεσποινάκι….Τσούζει.Εγω πάντος την όρεξη μου δεν χάνω για καμία πατσαβούρα!!Αι σιχτιρ νούμερα!!..”.
Η ανάρτηση παρέμεινε μέχρι το πρωί της επομένης ημέρας δίνοντας αφορμή σε πλήθος δυσμενών σχολίων και υβριστικών αναφορών πρωτοφανών στα χρονικά της Ελευσίνας , στα οποία ο ίδιος απαντούσε ενθουσιωδώς , μέχρις ότου ο κ. αντιπρόεδρος την αντικαταστήσει με μία αυτοαναφορική συγγνώμη προς τη δημοτική σύμβουλο κα Δέσποινα Οικονόμου , επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες για την έκρηξη της οργής του σε προηγούμενες κρίσεις ,δήθεν , αντιπάλων του συνδυασμού που ανήκει.
Η αυτοδικαιολόγηση του ήταν βαρύτερη του αρχικού σφάλματος.
Η οργή του κ.αντιπροέδρου ήταν απρόκλητη και κακόβουλη , οι δε θέσεις που εξέφρασε με τις αναρτήσεις του ευρίσκονται εντός του πεδίου της ποινικής απαξίας , είναι υπέρχειλες σεξισμού και καταφρόνησης προς το πρόσωπο καταξιωμένης δημοτικής συμβούλου και η “συγγνώμη” του μαρτυρά παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης ,ήθους και του απαραίτητου για κάθε θέση “φιλότιμου”.
Η επίθεση του στρέφεται κατά του θεσμού του Δημ. Συμβουλίου και του ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει ο κάθε δημοτικός συμβουλος με την συμμετοχή του, την άποψή του.
Το ΠΑΚΠΠΑ , του οποίου προϊσταται δημοτική σύμβουλος/ εκπαιδευτικός , έχει σκοπό την διάδοση πολιτιστικών αξιών και την ανάληψη εκπαιδευτικών δράσεων , αντιθέτων προς τις μισογυνικές, σεξιστικές και διχαστικές αναφορές του κ.αντιπροέδρου ,που αποδεικνύεται ακατάλληλο και ανίκανο πρόσωπο να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ,η δε παραμονή του σ’ αυτό υποβαθμίζει το κύρος του Οργανισμού και την αποτελεσματικότητα του έργου του.
Με την παρούσα αίτηση μας ζητάμε στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας να τεθεί ως τακτικό θέμα η αντικατάσταση του κ.αντιπροέδρου του ΠΑΚΠΠΑ και ο ορισμός νέου αντιπροέδρου.
Οι αιτούντες δημοτικοί συμβουλοι
Τσουκαλάς Γεώργιος
Τσίτσος Νικόλαος
Καρποδίνης Παναγιώτης
Αγριμάκης Βασίλειος
Ανδρώνης Χαράλαμπος
Κριεκούκης Αθανάσιος
Οικονόμου Δέσποινα
Παραδείση Κυριακούλα
Ρεντούμη Βαρβάρα
Τσάτσης Δημήτριος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ