ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Αναβιώνει η ιδεά της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού» από τον Πειραιά έως την Ελευσίνα

Τη πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει και να βοηθήσει έμπρακτα στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της πολιτιστικής – τουριστικής διαδρομής της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού», διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αρμόδιους φορείς, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Στη συζήτηση στην οποία, εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ Απ. Καμαρινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον κεντρικό πυρήνα της πρότασης και συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές για να καθοριστούν τα βήματα και οι τεχνικές διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου.

Αναβιώνει η ιδεά της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού» από τον Πειραιά έως την ΕλευσίναΟ Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρότασης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ Απ. Καμαρινάκη, διατύπωσε τη θετική θέση του για την υλοποίηση της πρότασης και επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συμβάλλει έμπρακτα την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής».

Η νέα θαλάσσια σύνδεση σχεδιάζεται με στόχο την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη των περιοχών της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα των Δήμων της θαλάσσιας διαδρομής από τον Πειραιά έως την Ελευσίνα.

Να επισημανθεί ότι από την πλευρά τους οι επτά Δήμοι της περιοχής, (Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Χαϊδαρίου, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας και Πειραιώς), σε αντίστοιχες συναντήσεις, έχουν εκφράσει τη θερμή τους υποστήριξη και την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία.
Η ιδέα της αναβίωσης της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού», αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με την Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Υπό την αιγίδα του ΥΝΑΝΠ η Θαλάσσια Ιερά Οδός

Θυμίζουμε εδώ πως σχετικό αίτημα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη προς το ΥΝΑΝΠ, έγινε δεκτό από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη με ευχές για καλή επιτυχία στη δράση.

Η πρωτοποριακή ιδέα της “Θαλάσσιας Ιεράς Οδού” αφορά τη χάραξη μιας νέας θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση της αρχαίας χερσαίας Ιεράς Οδού, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης τον Πειραιά με την Ελευσίνα μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης/αναψυχής στον κόλπο της Ελευσίνας καθώς και άλλων σημείων της θαλάσσιας διαδρομής.

Ειδικότερα, η Θαλάσσια Ιερά Οδός θα ξεκινά από την πόλη του Πειραιά και διερχόμενη από το στενό της Σαλαμίνας, όπου έλαβε χώρα η ιστορική ναυμαχία, θα καταλήγει στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας, ενώνοντας τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος των όμορων Δήμων (Πειραιώς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου).

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ