ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Από 15 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Ξεπεράσαμε τους 15 εκατομμύρια εμβολιασμούς είπε αρχικά o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση. Το 63,8% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Αναμνηστική δόση μπορεί να κάνει το 85,7% όσων έχουν κάνει το εμβόλιο. «Μέσα σε δέκα ημέρες κλείστηκαν ένα εκατομμύριο ραντεβού για την τρίτη δόση», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77% στον ενήλικο πληθυσμό. Στο 73% κυμαίνονται οι πλήρως εμβολιασμένοι. 1.710.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί», τόνισε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι άνω των 60 κλείνουν περισσότερα ραντεβού από την ανακοίνωση των μέτρων και μετά. Πάνω από 60.000 είναι τα νέα ραντεβού για την πρώτη δόση σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Πότε ξεκινούν τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών

Στις 13 Δεκεμβρίου θα φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών, ενώ αυτά θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα όπου θα μπορούν να μπουν οι γονείς. Οι εμβολιασμοί αρχικά θα πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία. Σε 75 περιοχές της Ελλάδας θα γίνονται τα εμβόλια για τα παιδιά. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα:

  • στο Παίδων Αγία Σοφία,
  • στο Παίδων Πεντέλης,
  • στο Ασκληπιείο Βούλας,
  • στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και
  • στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
  • Στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές, θα εφαρμοστούν οι λεγόμενοι «καταδρομικοί εμβολιασμοί».

Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρχουν από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ