ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Τα iPhone 13 δεν πουλάνε

Ενημέρωση με την οποία ανέφερε ότι η ζήτηση των iPhone 13 έχει επιβραδυνθεί, έκανε στους προμηθευτές της η Apple, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση επί του θέματος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διάθεσή τους.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 έως και 10 εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγλων, ωστόσο προέβη σε νέα ενημέρωση με την οποία τόνισε στους πωλητές ότι αυτές οι παραγγελίες ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν.

Η κρίση που καταγράφεται στην αγορά των ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχικά εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για smartphones και gadgets κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους και έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή των τεχνολογικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών μεταξύ άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ανέφερε ότι ο αντίκτυπος από τα προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων, κόστισαν στην εταιρεία 6 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα προειδοποίησε ότι το πλήγμα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερο κατά το τρέχον τρίμηνο καθώς η έλλειψη ημιαγωγών δυσχαιρένει περισσότερο την παραγωγή των προϊόντων της.

Το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης Nikkei, τον Νοέμβριο ανέφερε ότι η Apple έχει μειώσει περεταίρω την παραγωγή iPad για να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής του iPhone 13.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία και ορισμένοι από τους προμηθευτές της όπως οι 3M, Broadcom και Advanced Micro Devices, σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό δεν ανταποκρίθηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ