ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον πεσόντα Υποσμηναγό Σεβαστάκη

Με αφορμή την δεκαοκτάχρονη τραγική επέτειο της συντριβής του Φάντομ F4 στην ορεινή περιοχή Κελάρια Παρνασσού (15-06-2004) και τον θάνατο του Ασπροπύργιου Υποσμηναγού Εμμανουήλ Σεβαστάκη, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου θέλησε να τιμήσει τον πεσόντα, με τις δέουσες τιμές, που αρμόζουν σε έναν ήρωα.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Πλατεία, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει το όνομα του Εμμανουήλ Σεβαστάκη και ανεγέρθει μνημείο προς τιμή του πεσόντα ήρωα. Ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μεθόδιος Καπηλιαρής τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, την οποία ακολούθησε η απόδοση της προσευχής από τη Φιλαρμονική του Δήμου. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος της πόλης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στο ιστορικό αλλά και στο βιογραφικό του πεσόντα ήρωα. Επίσης, χαιρετισμό, εκ μέρους της οικογένειας του ηρωικού αεροπόρου απηύθυνε ο αδερφός του, κ. Νικόλαος Σεβαστάκης.

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον πεσόντα Υποσμηναγό Σεβαστάκη

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον πεσόντα Υποσμηναγό Σεβαστάκη

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργιο Κώτσηρα, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιο Μπούρα, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, τον Γραμματέα της Βουλής, Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελο Λιάκο, ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., τον Διοικητή της 112 Πτέρυγας Μάχης, Ταξίαρχο (Ι) κ. Βασίλειο Τόσιο, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, τον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Ασπροπύργου, Ταξίαρχο, κ. Αθανάσιο Μπαλάφα, τον Συντονιστή του Διαγραμματιακού της Ν.Δ., κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα της Ν.Δ., την εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.), κ. Ξανθή Νέζη, και τέλος από την οικογένεια Σεβαστάκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μελετίου: Ποτέ δεν θα διαγραφείς από τις μνήμες μας

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον πεσόντα Υποσμηναγό ΣεβαστάκηΟ Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, στην σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Αγαπητέ Μανώλη… Έχοντας πίστη στο Θεό, ξέρουμε, ότι μας κοιτάς από ψηλά, ευρισκόμενος στην ασφάλεια και μακαριότητα της αγκαλιάς Του. Είσαι ήρωας, ήρωας σαν τους αρχαίους Έλληνες, σαν τους ήρωες του ’21 και σαν τους ήρωες του ’40, καθρέφτης της ηθικής, που σου εμφύσησαν οι γονείς σου και ποτέ δεν θα διαγραφείς από τις μνήμες μας. Μακάρι όλοι μας να είχαμε το θάρρος σου, όμως αυτό ακριβώς είναι που θα διαχωρίζει εμάς, τους κοινούς θνητούς, με τους ήρωες σαν και σένα: το απαράμιλλο θάρρος και η πλήρης αψήφιση του κινδύνου, που ο Θεός χαρίζει σε λίγους. Και επειδή γνωρίζουμε πως το πνεύμα σου εξακολουθεί να υπάρχει, ευχόμαστε να συνεχίζεις να μας προστατεύεις από εκεί πάνω… διαγράφοντας κύκλους με τα ατσαλένια φτερά σου … σαν καθαρόαιμος Ίκαρος. ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!»

Συγχαρητήρια Μπούρα την σημαντική πρωτοβουλία

Ο κ. Μπούρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του Υποσμηναγού Σεβαστάκη, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής.

Ο κ.Μπούρας συγχαίρει για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, τόσο το Δήμαρχο Ασπροπύργου κ.Νικόλαο Μελετίου, όσο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κο Γεώργιο Φίλη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν: Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη, Παντελής Σαββίδης, Μιχαήλ Ψωμιάδης, Αντώνιος Καραμπούλας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α., κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, κ. Γεώργιος Φίλης, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε», κ. Ιωάννης Ηλίας, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ασπρόπυργος Μπροστά», κ. Αλέξανδρος Μυλωνάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ευάγγελος Μουζάκας, Αλέξανδρος Τσίγκος, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα», κ. Αγησίλαος Τσίγκος, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Αντώνιος Κοναξής και το μέλος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαρία Ρηγάτου.

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον πεσόντα Υποσμηναγό Σεβαστάκη

Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής στο Αεροδρόμιο Πυροσβεστικής Ελευσίνας, Αντιπύραρχος κ. Βασίλειος Κατσιγιάννης, ο Υποδιοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, κ. Παναγιώτης Τσίκας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο Σμηναγός (Ι), κ. Γεώργιος Γιανίκης, η Επισμηναγός Στρατολόγος, κ. Χριστίνα Κοτλίτσα, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Ιωάννης Βαρσαμίδης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελευσίνας, κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος.


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ