ΑΠΟΨΕΙΣΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

C’est la guerre: Περί Αμνών, Εριφίων, Συν-διοικήσεων/ Κακοδιοικήσεων, και Ηθικών Ερωτημάτων

Γράφει ο Βασίλης Καραμπούλας

«Mπορείς να κοροϊδέψεις πολύ κόσμο για λίγο καιρό, λίγο κόσμο για πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν μπορείς να κοροϊδέψεις την μαμά!» Ιταλική Παροιμία

Πριν από κάποιο διάστημα δημοσίευσα, επώνυμα, «Τα Κακά της Δημαρχείας Μελετίου». Ομολογώ πως οι κριτικές που έλαβα ήταν τόσες πολλές, και τόσο θετικές, που αν και μη-ντροπαλός χαρακτήρας, έπιασα τον εαυτό μου στο τέλος, να συστέλλομαι κάπως, εσωτερικώς. Σας ευχαριστώ όλους !

Κάποιοι βέβαια με αποκάλεσαν «έμμισθο κονδυλοφόρο». Κονδυλοφόρος προφανώς και είμαι αφού γράφω. Έμμισθος όμως όχι, μιας και το να ασχολείσαι με τα κοινά, δεν απαιτεί πάντοτε να είσαι υποψήφιος, και προφανώς προϋποθέτει να ΜΗΝ χρηματίζεσαι, μιας και εκεί δεν είσαι ενεργός πολίτης, αλλά υπάλληλος. Και ως γνωστόν εγώ με το υπαλληλίκι δεν τα πάω και πολύ καλά .. (δίχως βέβαια να κατακρίνω κανέναν υπάλληλο, κανενός τομέα, προφανέστατα).

«Εκπληκτικός αρθρογράφος», «ανερχόμενος πολιτικός αρθρογράφος», «έμμισθος κονδυλοφόρος», οι χαρακτηρισμοί δίνουν και παίρνουν, και καλύπτουν κάθε κατηγορία, μολαταύτα εγώ θα με αποκαλούσα «προφήτη», ή μάλλον, για να μην γίνομαι και βλάσφημος, «πρωταθλητή του πασιφανέστατου».  Γιατί;

Γιατί είχα τονίσει στο προηγούμενο άρθρο μου πως ο Νίκος Μελετίου, φοράει παντελόνια, και είναι άντρας λογοτιμίτης, και δε σε πουλάει, ούτε σε γλεντάει, ούτε σε καυ@@@ντίζει. Αυτό που θα σου πει είναι αυτό που θα σου πει, και αυτό που θα σου δείξει είναι αυτό που θα σου δείξει, και αυτό είναι όλο.

Δες τώρα πως έχουν τα πράγματα. 48% από την πρώτη Κυριακή, εναντίων πολλών αντιπάλων. Αντιπάλων που αποδεικνύουν περίτρανα πως το μόνο τους ‘όραμα’ είναι να εκθρονίσουν τον δήμαρχο, να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, δίχως να τους νοιάζει τι θα απογίνει ο Ασπρόπυργος, και η διοίκηση του δημοτικού συμβουλίου, βάσει εδρών. Ο Μελετίου όμως συνεχίζει, σταθερά και δυναμικά προς τη νίκη !

Ας εξετάσουμε όμως μερικούς από τους άλλους αντιπάλους του. Ο υποτιθέμενα ‘κύριος’ αντίπαλος του, κατέβασε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με βαρυσήμαντο όνομα, από άλλη παράταξη, που τους χωρίζει μια.. «άβυσσος», αλλά τελικά συνεργάστηκαν. Για να συνεργαστούν ως παράταξη πλέον, εκ νέου, με σύσσωμη αυτήν την άλλη παράταξη που τους χωρίζει μια «άβυσσος». Είναι αστείο, δεν είναι; Έχει και συνέχεια. Γιατί η συνεργασία αυτή θα λάβει χώρα και με μια νέα ακόμα, και ‘ωραία’ παράταξη που υπολόγιζε να φέρει 58 % την πρώτη Κυριακή αλλά τελικά έφερε 16 (μην με προκαλείτε, έχω printscreen με  τα προγνωστικά σας παιδιά), και ξόρκιζε τους πολίτες να μην ψηφίσουν καμία άλλη παράταξη, να αποταχτούν το ‘παλαιό’, και τώρα τελικά δίνει γραμμή να συνεργαστούν με το παλαιό… Αλλά όχι το παλαιό του Νίκου Μελετίου, αλλά το παλαιό της προτίμησης τους. Δυσνόητα όλα αυτά ε; Ίσως να μην ήταν τόσο αν έβαζα και ονοματεπώνυμα, αλλά όπως έχω ξανατονίσει, προσωπικά δεν τα βάζω με κανένα. Πολιτικά όμως προφανώς και επιρρίπτω ευθύνες, και είμαι εδώ για να εκθέσω … την κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !  Ξάφνου όλοι, ξεχνώντας τα πιστεύω τους και τις αξίες τους και τα ολόδικα τους οράματα και προγράμματα, συσπειρώνονται .. ενάντια στον Μελετίου. Μοιάζει πως τα ζώα της ζούγκλας, επαναστατούν ενάντια στον λέοντα, πολλά μαζί, γιατί ένα ένα τον φοβούνται – και μεταξύ μας, και όλα μαζί συσπειρωμένα, πάλι τον φοβούνται ! Βέβαια όλα αυτά είναι απολύτως θεμιτά και σύννομα. Εφόσον όμως η νομική ασχολείται με το κοινωνικά αποδεκτό, ενώ η φιλοσοφία με το ηθικά αποδεκτό, άλλα ερωτήματα γεννούνται μέσα μου. 

Στο facebook τον τελευταίο καιρό παίχτηκαν πολλές φωτογραφίες με αμνοερείφια, προσβάλλοντας τους Ασπροπύργιους ψηφοφόρους ως άβουλους, που άγονται και φέρονται, υποτιθέμενα,  κατά το δοκούν του δημάρχου και των συμβούλων του. Μέσα σε όλα τ’ άλλα, βέβαια, αυτό είναι από μόνο του μια μορφή bullying, μία από τις πολλές που καταμαρτυρήθηκαν αυτές τις εκλογές, από το facebook, μέχρι και τα προαύλια των σχολείων την ημέρα των εκλογών, εις βάρος των μελών της παρατάξεως «Ώρας Ευθύνης» . Τη θέση του bullying τώρα έχει λάβει η ασέβεια, αναρτώντας φωτογραφίες με πόδια να πατούν το πρόγραμμα του Μελετίου, με την φωτογραφία του. Μίσος. Το απόλυτο Μίσος. Να κάνω μια ερώτηση; Γιατί ξοδέψατε τα κονδύλια σε έντυπα προγράμματα και δεν εξηγήσατε εξαρχής: ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ. Γιατί ταλαιπωρήσατε τόσο πολύ τους Ασπροπύργιους ψηφοφόρους; Γιατί βαλθήκατε να μας εξηγείτε και να μας εξηγείτε και να μας εξηγείτε την ανωτερότητα σας και την διαφορά σας από τις άλλες παρατάξεις, παρά μονάχα για να συνασπιστείτε στο τέλος; Γιατί δεν κατεβαίνατε όλοι εξαρχής σε μία παράταξη; Πως είπατε; Ο Μελετίου ευκαιριακός ε; Ναι, εντάξει, έχετε δίκιο παιδιά ! 

Τώρα, μετά από τέτοιες κυβισθήσεις, τούμπες και κωλοτούμπες λοιπόν, (που επαναλαμβάνω «προφήτεψα» στο προηγούμενο άρθρο μου»), ποιος συμπεριφέρεται στους ψηφοφόρους του ως σαν σε αμνοερίφια;  Ποιος τους άγει και τους φέρει; Ποιος τους κοροϊδεύει και τους εξαπατά; Και νομίζετε πως οι ψηφοφόροι θα το δεχτούν αυτό; Να τους δουλεύετε έτσι;

To βασικό χαρακτηριστικό ενός Δημάρχου, είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ, ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ τους ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ. Να μην τους χρησιμοποιεί σαν πιόνια σε μια σκακιέρα του δικού του συμφέροντος.

Απ’ ότι βλέπω κάποιοι ονειρεύονται μια συνδοιήκηση. Είναι της μόδας μετά το δίδυμο Τσίπρας-Καμμένος, ένα δίδυμο που αποδείχτηκε μοιραίο και ολέθριο, ωστόσο. Για φαντάσου… δίδυμη (ή και τρίδυμη) εξουσία σε ένα δημοτικό συμβούλιο με 16 έδρες νικομελετιακές ! Η πλήρης ακυβερνησία. Ίσως αυτό να ήταν το ύστατο σχέδιο της κυβέρνησης μας, που τόσο μας αγαπά και νοιάζεται για μας: η απλή αναλογική, που δουλεύει μόνο σε γερμανικά και μόνο κράτη, και σε κανένα άλλο, ούτε αγγλοσαξονικά, να εισέλθει σε κάθε δημοτική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Ελλάδας , με σκοπό να τις αποδυναμώσει, για να ισχυροποιήσει την κεντρική διοίκηση. Διαίρει και βασίλευε. Πλήρης ακυβερνησία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για να βροντοπατήσει η μπότα της κεντρικής – και απόμακρης προς τον πολίτη – εξουσίας. Μα ευτυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στον Ασπρόπυργο !

Ο Νίκος Μελετίου δεν χαρίζεται σε κανέναν. Πάνω απ’ όλα ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ … στις αγκάλες τους χάους. Πιο οργανωμένος από ποτέ, πιο έτοιμος από ποτέ, με την περισσότερη αυτοπεποίθηση, ετοιμάζεται για μια ακόμα μάχη.

Η παράταξη του έρχεται σαν ένα πολύ στιβαρό τρένο, με όντως σπασμένα τα φρένα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε μία τελική ευθεία, έτοιμη να διαλύσει οποιοδήποτε εμπόδιο και φράγμα μπροστά του.  Υπάρχουν ακόμη θέσεις κενές σε αυτό το τρένο, το τρένο της επιτυχίας. Ποιος θα προλάβει άραγε να επιβιβαστεί  σε αυτό;

Ω… η επιτυχία. Η επιτυχία είναι πολλή προτιμότερη από την αποτυχία, το ορθό είναι παρασάγγας προτιμότερο από το στρεβλό, το δίκαιο εκ διαμέτρου αντίθετο από το άδικο, το πρέπον και το αρμόζον κατά μακράν ωφελιμότερο από το απρεπές και το αναρμόζον.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (ΕΚΛΟΓΙΚΟ) ΠΟΛΕΜΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟΚΤΕΙΘΗΣΑ ΟΡΜΗ, ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ, ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Και στο τέλος της ημέρας, ηττημένοι θα είναι μόνο οι αντίπαλοι του, ενώ κερδισμένος, ολόκληρος ο Ασπρόπυργος!


Bασίλειος Καραμπούλας, Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Ακινήτων, BA(Hns) Political Science, The University of Birmingham

Σχετικά Άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ