ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροπέδες στα μέλη από δυο σπείρες με 33 διαρρήξεις σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν κάνει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια στην Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική, εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Χαλκίδας, που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν συνολικά δέκα μέλη τους που ενέχονται σε 33 κλοπές και τέσσερις απόπειρες με λεία αξίας πάνω από 92.000 ευρώ.

Οι δυο σπείρες είχαν πανομοιότυπο τρόπο δράσης και επικοινωνούσαν μεταξύ τους ανταλλάσοντας πληροφορίες, ενώ πολλά από τα μέλη τους είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές.

Από την πρώτη ταυτοποιήθηκαν επτά Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της, τρεις από τους οποίους είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Η δράση της χρονολογείται από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2020, οπότε διέπραξαν 25 διαρρήξεις και μια απόπειρα, 14 από τις οποίες στην Εύβοια και συγκεκριμένα πέντε στην περιοχή Δροσιά, τέσσερις στην Κάνηθο, δυο στη Μόρφα Αυλίδας, μια κλοπή και μια απόπειρα στο Βαθύ Αυλίδας και μια στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας. Άλλες δέκα διαρρήξεις είχαν κάνει σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα τρεις στον Ωρωπό, από δυο σε Χαλκούτσι και Καπανδρίτι και από μια στην Αγριλέζα, το Συκάμινο και τον Άγιο Στέφανο, ενώ διέρρηξαν και δυο σπίτια στο Δήλεσι και το Σχηματάρι στην Βοιωτία. Η λεία που αποκόμισαν σε χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα υπερβαίνει σε αξία τα 74.000 ευρώ.

Από την δεύτερη εγκληματική οργάνωση ταυτοποιήθηκαν τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της, ενώ ερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον άλλων δυο συνεργών τους. Η δράση τους κράτησε από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο του 2020 και στο διάστημα αυτό διέπραξαν οκτώ διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και συγκεκριμένα τρεις στην Ξυρόβρυση, δυο κλοπές και δυο απόπειρες στον Άγιο Νικόλαο- Μπούρτζι, δυο κλοπές στην Κάνηθο και από μια στη Δροσιά και τη Γλύφα, με λεία χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των οποίων 18.400 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ