ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία

Να αντιμετωπιστούν οι… αρρυθμίες που μπορεί να παρατηρηθούν στα σχολεία το επόμενο διάστημα μετά τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφθηκαν το πρώτο 48ωρο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.

Στις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων, καταγράφηκαν εξαιτίας των self test πάνω από 25.οοο κρούσματα, με τα περισσότερα εκ των οποίων να αφορούν μαθητές.

Ωστόσο, ανάμεσα στα κρούσματα περιλαμβάνονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί – σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να ξεπερνούν και τις 4.000 – γεγονός που μπορεί δημιουργήσει ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Με δεδομένο ότι η διασπορά του ιού εξαιτίας και της Όμικρον θα συνεχιστεί τις επόμενες καθώς η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται προς τα τέλη Γενάρη, θεωρείται βέβαιο ότι καθημερινά θα προκύπτουν χιλιάδες νέα κρούσματα και δεν αποκλείεται να κλείσουν και σχολικές τάξεις.

Προσλήψεις για τα κενά
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρακολουθεί την εξέλιξη της διασποράς μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και λαμβάνει μέτρα ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία των τμημάτων.

Για τον λόγο αυτό, προαναγγέλθηκαν σχεδόν 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών προκειμένου να καλύπτονται να κενά που θα παρουσιάζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, δρομολογούνται άμεσα 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κοροναϊού.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ