ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Στάθης: Σε εγρήγορση για την προστασία των δασών μας

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Ελληνικό Στρατό που ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα παραχωρώντας μηχανήματα έργου για την επιδιόρθωση διαβάσεων αντιπυρικών ζωνών, όσο και τα Ελληνικά Πετρέλαια για την χορηγία μέρους των καυσίμων που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας- Ερυθρών-Οινόης προχωρά σε σημαντική υπενθύμιση στους δημότες για την την υποχρέωση αποψίλωσης:
Yπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, την υποχρέωση αποψίλωσης αυτών από τα ξερά χόρτα (και στην απομάκρυνση τους), στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά, όπως είχαν ενημερωθεί από τις 04 Απριλίου 2022 με σχετική ανακοίνωση (δείτε εδώ την ανακοίνωση).

Οι Υπηρεσίες του Δήμου θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος ενέργειες, να προχωρήσει στον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού που θα εκτελέσουν οι ίδιες σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και στη συνεργασία των δημοτών ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Ελληνικό Στρατό που ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα παραχωρώντας μηχανήματα έργου για την επιδιόρθωση διαβάσεων αντιπυρικών ζωνών, όσο και τα Ελληνικά Πετρέλαια για την χορηγία μέρους των καυσίμων που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ