ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Διευρύνεται η συνεργασία Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας – Ελληνικών Πετρελαίων

Στο επίκεντρο έργα και δράσεις στον κόλπο της Ελευσίνας και στην ευρύτερη περιοχή

Μέσα εξαιρετικό κλίμα, το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί σε περαιτέρω στενή συνεργασία, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες διαδικτυακή συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).

Όπως γνωστοποίησε ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε., η συνάντηση εργασίας είναι η δεύτερη κατά σειρά, με στόχο τη διεύρυνση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργασίας των δύο εταιρειών, όπως αυτά προκύπτουν από τη γειτνίαση των εγκαταστάσεων τους στον κόλπο της Ελευσίνας, αλλά και από την κοινή πρόθεση των διοικήσεων τους για συνέργειες και στρατηγική συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ. τονίστηκε το έντονο ενδιαφέρον για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους στην περιοχή με νέα έργα που προγραμματίζονται, καθώς και συμμετοχή τους σε έργα και δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η αντιπροσωπεία του Ο.Λ.Ε. έθεσε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, με στόχο τη μετατροπή του σε ενεργειακό ναυτιλιακό κόμβο, καθώς και τις δυνατότητες ηλεκτροδοτούμενης εξυπηρέτησης πλοίων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος στην περιοχή και η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις σε θέματα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση.

Σημειώνεται τέλος ότι της πρόσφατης συνάντησης εργασίας, είχε προηγηθεί συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ., Ανδρέα Σιάμιση και του διευθύνοντος συμβούλου του Ο.Λ.Ε., Απόστολου Καμαρινάκη. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους και την οργάνωση πλέον τακτικών στοχευμένων θεματικών συναντήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ