ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται εκ νέου το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Στα σκαριά είναι η διαδικασία για την ενεργοποίηση του νέου διαγωνισμού για την παραχώρηση του μεγάλου σιδηροδρομικού ακινήτου στον Ασπρόπυργο, γνωστότερο ως Θριάσιο ΙΙ.

Με απόφασή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε την έγκρισή του για την εκκίνηση μιας νέας διαγωνιστικής διαδικασίας. Η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι εντός διμήνου.

Η σύμβαση θα περιλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου Πεδίου, γνωστότερου ως Θριάσιο ΙΙ.

Στον χώρο αναμένεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες για το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στα Βαλκάνια, πράγμα που δίνει τη φιλοδοξία πως με τους όρους του υπάρχοντος διαγωνισμού θα μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον τοπικών και ξένων επενδυτών.

Να θυμίσουμε πως ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το 2019 δεν κατάφερε να προχωρήσει, καθώς δεν κατέβηκε κάποια εταιρεία με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος.

Παραχώρηση για 30 έτη

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης θα είναι 30 χρόνια, εκ των οποίων 18 μήνες θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο. Προβλέπεται ακόμη η υλοποίηση δεσμευτικής επένδυσης, της οποίας το ύψος δεν προσδιορίζεται από τα σχέδια των τευχών του διαγωνισμού.

Δημοπρατείται εκ νέου το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα επιτρέπουν τη βασική λειτουργία του ΕΣΣΣΔΙ. Κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης πραγματοποιήθηκαν βασικές εργασίες σιδηροδρομικής και οδικής υποδομής, δικτύων και Η/Μ εξοπλισμού, ενώ κατά τη β’ φάση ανάπτυξης πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εργασίες σιδηροδρομικής και οδικής υποδομής, δικτύων και Η/Μ εξοπλισμού. Επιπλέον, υλοποιήθηκαν και κτιριακά έργα σιδηροδρομικής υποδομής, εργασίες σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης.

Τα έργα

Ο ανάδοχος θα πρέπει να κατασκευάσει κτίρια προσωπικού χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ), υπηρεσιών, φόρτωσης, εξυπηρέτησης Ε/Κ, προσωπικού χώρου μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών πρατηρίου υγρών καυσίμων με στέγαστρο, προσωπικού χώρου μεταφόρτωσης οχημάτων, προσωπικού χώρου μεταφόρτωσης υγρών φορτίων και πρατηρίου υγρών καυσίμων με στέγαστρο.

Εκτός από τις υποδομές, ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να προχωρήσει στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, ήτοι γερανογεφυρών, οχήματος στοίβασης, ειδικών ελκυστήρων, ανυψωτικών μηχανημάτων, περονοφόρων, γεφυροπλάστιγγων φορτηγών, συστήματος logistics κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ