ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Ελευσίνας και «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι δύο φορείς θ' αναπτύξουν ένα ειδικό πλάνο δράσεων, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Τη συνεργασία τους “σφράγισαν” ο Δήμος Ελευσίνας και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, μετά από εισήγηση της δημοτικής Αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος των δύο πλευρών είναι μέσα από μία αποτελεσματική συνεργασία, να συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης, σε περίπτωση που παιδιά βρεθούν σε κίνδυνο.

Για την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμος έλαβε υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, την πεποίθηση πως τα περιστατικά εξαφανίσεως ανηλίκων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά, αλλά και το ότι η επιτυχία στην αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων επικεντρώνεται κυρίως στη σωστή και έγκυρη εκτίμηση των κριτηρίων επικινδυνότητας για το άτομο που αναζητείται.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου, οι δύο φορείς θ’ αναπτύξουν ένα ειδικό πλάνο δράσεων, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

– Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.

– Συμμετοχή στις εθελοντικές ομάδες έρευνας και διάσωσης.

– Προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής σε παιδιά.

– Κινητές ιατρικές μονάδες.

– Παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά.

– Πραγματοποίηση εκπαίδευσης στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και σε στελέχη άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

«Η προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας, της αλληλεγγύης, της προαγωγής της υγείας παιδιών, τόσο στο πεδίο της παρέμβασης, όσο και σ’ αυτό της προστασίας, είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και προσέθεσε: «Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ προσωπικά με τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, ώστε να συζητήσουμε όλες τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε από κοινού, για την υποστήριξη των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Συλλόγου».

Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Στέλλα Κάβουρα ανέφερε: «Θέλουμε η Δημοτική Αστυνομία της Ελευσίνας να αναβαθμιστεί σ’ έναν ουσιαστικό πυλώνα για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Η τήρηση των δημοτικών κανόνων και η κοινωνική ασφάλεια, μπορούν να συμπορευθούν, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μία σύγχρονη φιλοσοφία, που θέλει την Δημοτική Αστυνομία σύμμαχο στις ανάγκες των πολιτών. Είμαι βέβαιη, ότι η συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την φιλοσοφία αυτής της δημοτικής Αρχής».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ