ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτα και προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας ζητά ο Δήμος Ελευσίνας

Την ανάγκη να ληφθούν έκτακτα και προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας, ζητά ο Δήμος Ελευσίνας από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας ζητά να συμπεριληφθούν ειδικά σημεία ενδιαφέροντος στην Ελευσίνα και την Μαγούλα, προκειμένου να ληφθούν έγκαιρα μέτρα καθαρισμού μέσω της διαδικασίας Ειδικής Κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισημαίνει σχετικά, ο Αργύρης Οικονόμου, το πρώην εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην ΠΕΟΑΚ, ο Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας με τον λόφο του Αγίου Νικολάου, ο λόφος του Προφήτη Ηλία στην Μαγούλα και το Γήπεδο των Αμερικάνων, συνιστούν σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα, στις παραπάνω περιοχές να δρομολογηθούν εργασίες για την προληπτική απομάκρυνση βλάστησης, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς πρόκειται για σημεία με μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ