ΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Έκθεση: «Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα»

Ακριβώς πλάι στη θάλασσα, στο ανακαινισμένο κτίριο του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. στην προβλήτα της πρώην Αμερικάνικης βάσης στην παραλία της Ελευσίνας. Εκεί που ο ήχος του κύματος άρρηκτα δεμένος, ως η πιο δυνατή αίσθηση στην καθημερινότητα, με τη δουλειά των εργατών του λιμανιού, άνοιξε για το κοινό η ιστορική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «O Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα» Βασισμένη στο φωτογραφικό αρχειακό υλικό των :
Βαγγέλη Τσάκου, Οικογένειας Ι. Καλομενίδη «Έρευνα Ελευσινιακής Κληρονομιάς», Εργατικού κέντρου Ελευσίνας, Ομάδας « Η Γωνιά της παλιάς Ελευσίνας μας», Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας «Μιχαήλ Αρχάγγελος», Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και Συνδέσμου φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας, υπό την επιμέλεια της διοίκησης του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. που φρόντισε αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία πρόσκλησης- επικοινωνίας με την κοινωνία, τον άνθρωπο, την ομάδα και τους φορείς, προκειμένου οι πολίτες της πόλης να συμπράξουν συμμετοχικά για τη συλλογή του φωτογραφικού υλικού.

Το αποτέλεσμα συγκινητικό πρωτίστως όλων, γιατί άγγιξε τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν στα εγκαίνια που έγιναν το βραδάκι της τετάρτης 7ης του Ιούλη. Πρωταγωνιστές οι αλλοτινοί και οι τωρινοί Λιμενεργάτες, οι μνήμες που συνέρεαν στον όμορφο χώρο μέσα από τις φωτογραφίες και το εξαιρετικό βίντεο με μουσική επένδυση του «Τσιτσάνη». Εξαιρετική η παρουσίαση και η φιλοξενία από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και τους ανθρώπους του, που με το δικό τους τρόπο τίμησαν το δικό τους άνθρωπο. Τον Εργάτη του Λιμένα, το Λιμενεργάτη στην Ελευσίνα. Είναι μια έκθεση που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Είναι ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό που η ιστορία αποδεικνύει ότι καταγράφεται συγκινησιακά και φορτίζει το συναίσθημα της ανθρώπινης επικοινωνίας που τόσο λείπει τελευταία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ