ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Αναζητείται λύση για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών επι της Νικολαϊδου

Μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της οδού Νικολαΐδου, την Κυριακή 15 Μαΐου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ηλιόπουλος & Αθανάσιος Μαυρογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελευσίνας & Αρμόδιος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Γιαννίκος.

Ελευσίνα: Αναζητείται λύση για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών επι της Νικολαϊδου

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και αφορούν στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί από τους καταστηματάρχες.

Από πλευράς Δημάρχου και δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα καταστήματα εστίασης πανελλαδικά, εν μέσω covid-19, έγινε σαφής αναφορά στην ανάγκη των καταστηματαρχών να επανέλθουν στην «προ κορωνοϊού εποχή», με τρόπο όμως, που δεν θα δημιουργεί δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου έκανε εκτενή ενημέρωση στους καταστηματάρχες για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να λάβει ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιδοτήσει νέες κατασκευές οι οποίες θα είναι ομοιόμορφες για όλα τα καταστήματα του πεζοδρόμου, ύστερα από το σχετικό σχέδιο που θα εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας: «Καλούμαστε για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα του παρελθόντος και αυτό δεν είναι άλλο από την οδό Νικολαΐδου. Είναι πλήρως κατανοητή η ανάγκη των καταστηματαρχών να επεκταθούν, δεδομένης και της επισκεψιμότητας των καταστημάτων εστίασης της οδού Νικολαΐδου και φυσικά, αυτό θέλουμε κι εμείς. Να έχουν δουλειά όλα τα καταστήματα του Δήμου μας. Η κινητικότητα όμως, στον πεζόδρομο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειονότητα των συνδημοτών μας και μεταβαίνοντας σταδιακά, στην κανονικότητα οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αφενός αφορούν στην τήρηση των κανόνων του δημόσιου χώρου και αφετέρου την εύρυθμη λειτουργία και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των καταστημάτων».

Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ