ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ

Έγινε δεκτή απο τον Αργύρη Οικονόμου

Επιστολή παραίτησης κοινοποίησε στον δήμαρχο Ελευσίνας ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κος Βαγγέλης Ρόκας.

Θυμίζουμε εδώ πως είχε προηγηθεί σάλος μετά απο ανάρτησή του στα social media, που πυροδότησε αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να καταθέτει πρόταση μομφής.

Παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

 

Ελευσίνα, 16 Ιουνίου 2021
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή μου σας υποβάλλω την παραίτηση μου απο την θέση του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού- Αθλητισμού- Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του Δήμου Ελευσίνας, αναγνωρίζοντας το λάθος μου για την απρεπή και προσβλητική στο πρόσωπο της κυρίας Δέσποινας Οικονόμου ανάρτηση μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σεξιστική πρόθεση εκ μέρους μου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο τρόπος που εκφράστηκα στην εν λόγω ανάρτηση δικαιολογεί μία αντίθετη αντίληψη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πράξη μου αυτή θα ήταν το ίδιο αδικαιολόγητη και απαράδεκτη προς όποιον και αν την είχα απευθύνει. Οφείλω λοιπόν για ακόμη μία φορά να ζητήσω δημόσια συγνώμη από την δημοτική σύμβουλο κυρία Οικονόμου καθώς και από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία δεν περιορίστηκε στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου. Οφείλω επίσης να ζητήσω συγνώμη ιδιαίτερα από εσάς κύριε Δήμαρχε και από όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς με αυτή μου την συμπεριφορά έχουν επωμιστεί ένα βάρος και έχουν υποστεί έντονη κριτική για ένα καθαρά προσωπικό μου λάθος, το οποίο θα πρέπει να βαρύνει αποκλειστικά εμένα τον ίδιο.
Ευχαριστώ το σύνολο της Δημοτικής Αρχής για την τιμητική μου τοποθέτηση στη θέση του Αντιπροέδρου και πραγματικά λυπάμαι που με την συμπεριφορά μου αισθάνονται ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους.
Κατά τα σχεδόν δύο τελευταία έτη, θεωρώ ότι άσκησα τα καθήκοντα που μου είχαν ανατεθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου προς όφελος του ΠΑΚΠΠΑ και κατ’επέκταση του Δήμου μας. Παραμένω στην διάθεση σας κύριε Δήμαρχε και στην διάθεση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Νομικό Πρόσωπο, όποτε και εφόσον χρειαστεί.
Υποβάλλοντας την παραίτηση μου δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου στο Νομικό Πρόσωπο σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Εν προκειμένω, οφείλω να ευχαριστήσω πρωτίστως έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον καλύτερο που έχω γνωρίσει κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά και με τον οποίο είχα την τύχη να συνεργαστώ. Αναφέρομαι στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας,Παιδείας & Πολιτισμού και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κυρία Εύη Άνθη-Γκιόκα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και για την στήριξη που μου παρείχε κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Εύχομαι στην κυρία Άνθη καλή συνέχεια στο έργο της και ελπίζω να μπόρεσα να την βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο στην πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά για το καλό του Δήμου μας στους τομείς της αρμοδιότητας της.
Επιπροσθέτως, οφείλω να ευχαριστήσω το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου για την αγαστή μας συνεργασία, καθώς επίσης και όλους τους συνεργαζόμενους με το ΠΑΚΠΠΑ φορείς.
Εν κατακλείδι, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά, από τους πάντα πρόθυμους να προσφέρουν, εργαζόμενους του ΠΑΚΠΠΑ, οι οποίοι όχι μόνο στάθηκαν άξιοι συνεργάτες αλλά επιπλέον συνέβαλαν καθοριστικά στις όποιες ενέργειες της διοίκησης. Τους ευχαριστώ επίσης για το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας που είχε διαμορφωθεί, το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι σε συνδυασμό με το σύνθετο αντικείμενο του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου, καθιστούν το ΠΑΚΠΠΑ ξεχωριστό για όλους εμάς που το έχουμε υπηρετήσει από οποιαδήποτε θέση.
Με εκτίμηση,
Ρόκας Ευάγγελος”

Δεκτή η παραίτηση απο τον δήμαρχο Ελευσίνας

Ο κος Αργύρης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:
«Η παραίτηση του Βαγγέλη Ρόκα από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΠΑΚΠΠΑ, γίνεται ουσία αποδεκτή από εμένα.
Στο επόμενο διάστημα, θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έγινε και με την ανάθεση των καθηκόντων του.
Είναι μια εξέλιξη, που την ζήτησα από την πρώτη στιγμή, αφήνοντας το περιθώριο στον Βαγγέλη να επιλέξει τον ακριβή χρόνο που θα το δημοσιοποιήσει, με τη σαφή εντολή, αυτό να γίνει πριν το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, προτού ανακοινωθεί, όφειλα να τηρήσω -όπως κάνω πάντα- δημοκρατικές διαδικασίες και να φέρω το θέμα προς συζήτηση στη Δημοτική Ομάδα.
Εύχομαι ως κοινωνία να συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια αντανακλαστικά, απέναντι σε όσους προσβάλλουν αξίες και ανθρώπους.
Και την ίδια απαξίωση, σε όσους τα εργαλειοποιούν, όχι για να δυναμώσουν οι αξίες και οι ιδέες, αλλά για να δυναμώσουν “δήθεν” πολιτικά οι ίδιοι.
Μας αξίζει μόνο το πρώτο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ