ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ελευσίνα: Σε τροχιά αποκατάστασης οι πλατείες Νεολαίας, Δημοκρατίας και Ειρήνης

Υπεγράφη η σύμβαση για ανακατασκευή, αποκατάσταση και συντήρηση τριών πλατειών του Δήμου Ελευσίνας.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, αφορούν στις κάτωθι πλατείες:

Πλατεία Νεολαίας (στη συμβολή των οδών Γυφτέα, Πίνδου και Αθηνάς)
Πλατεία Δημοκρατίας (Ρήγα Φεραίου, Αθηνάς, Ερμού και Πετράκη)
Πλατεία Ειρήνης (Βορείου Ηπείρου, Κυμοθόης, Σπετσών και Σουλίου)
Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις και φυσικά, φυτεύσεις.

Πρόκειται για τρεις από τους βασικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ελευσίνας, με αυξημένη επισκεψιμότητα, οι οποίοι με την πάροδο των χρόνων έχουν υποστεί φθορές και καταστροφές.

Με τις στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, μετά τις εργασίες ανακατασκευής, οι χώροι θα αναβαθμιστούν τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ενώ θα ενισχυθεί και το πράσινο.

Στόχος του Δήμου μας αποτελεί η ολοένα και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, διαμορφώνοντας ασφαλή περιβάλλοντα, φιλικά και σύγχρονα, ιδίως για τα παιδιά και την ψυχαγωγία τους.

Μετά και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε τα εξής:

«Την ώρα που η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας του Δήμου μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες και σε ακόμη 3 πλατείες. Βλέπουμε τον Δήμο ως σύνολο και πάντα στόχος μας παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς και όχι μόνο του κέντρου. Αναδιαμορφώνουμε τους κοινόχρηστους χώρους, ενισχύοντας το πράσινο, που λείπει από τον Δήμο μας, διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, με προτεραιότητα τα παιδιά και στοχεύουμε σε μία ανοικτή πόλη για όλους».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ