ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιαστικό… χάσμα στις περιφέρειες της Αττικής

Στη Δυτική Αττική οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν ξεπερνούν το 26%

Απόσταση… εμβολιαστική χωρίζει τη Δυτική Αττική από τον κεντρικό και τον βόρειο τομέα Αθηνών. Στον Δυτικό τομέα Αθηνών οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν ξεπερνούν το 40% και στη Δυτική Αττική το 26%, ενώ στον κεντρικό και βόρειο τομέα Αθηνών η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει το 60% και το 67% αντίστοιχα. Στη Δυτική Αττική αποτυπώνεται η μειωμένη προστασία και συλλογική ανοσία, καθώς όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου από την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων φαίνεται πως ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά άτομα ηλικίας άνω των 50 χρόνων.

Γενικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τις τελευταίες ημέρες το 53% των νέων κρουσμάτων αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 35 χρόνων -ποσοστό που μαρτυρά εμβολιαστική στασιμότητα στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες και ανησυχεί τους ειδικούς.

Τόσο η κυρία Παπαευαγγέλου όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα απηύθυναν έκκληση για εμβολιασμό προς τα άτομα ιδίως αυτών των ηλικιών ώστε να θωρακίσουν τον εαυτό τους και να συμβάλλουν στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Χαρακτήρισαν μάλιστα δυσοίωνη αυτήν τη στασιμότητα γιατί θα οδηγήσει σε νοσηλείες και θανάτους στον ανεμβολίαστο αλλά και τον ευάλωτο πληθυσμό. Και ανέφεραν το παράδειγμα των νέων ηλικίας 18-24 χρόνων που έχουν καλύψει μεγάλη εμβολιαστική απόσταση κατά τις τελευταίες εβδομάδες (έχει εμβολιαστεί το 48%) προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να επιστρέψουν στις σχολές τους και στη ζωή τους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ