ΕΥΡΩΠΗΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Ενστάσεις του EMA για τις πολλαπλές αναμνηστικές δόσεις

H χορήγηση πολλαπλών αναμνηστικών δόσεων ανά μικρά χρονικά διαστήματα δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και υπογραμμίζει την ανάγκη «μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχετικά με τους τύπους των εμβολίων που απαιτούνται για τη διαχείριση του κορωνοϊού».

«Οι επαναλαμβανόμενες ενισχυτικές δόσεις σε πολύ μικρά διαστήματα μπορούν να μειώσουν το επίπεδο των αντισωμάτων που ενεργοποιούνται με τον εμβολιασμό», τόνισε ο επικεφαλής γιατρός του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, ενώ υπογράμμισε ότι οι ειδικοί δεν έχουν συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία αναφορικά με τη αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Καβαλέρι σημείωσε επίσης πως στο μέλλον, τα εμβόλια θα μπορούσαν να προσφερθούν στην αρχή του χειμώνα, όπως γίνεται για τη γρίπη, καθώς αυτό θα αύξανε την απόκριση των αντισωμάτων, όταν τα χρειαζόμαστε περισσότερο.

Τόνισε επίσης ότι σε άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία έχουν λάβει τρεις δόσεις, θα ήταν λογικό οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας να εξετάζουν το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ