ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

ΕΟΤ: Η Ελευσίνα όχημα για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας

Την υπογραφή μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της εταιρίας Eleusis 2023, αποφάσισε ο γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Η σύναψη του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας αναμένεται να συμβάλλει αμοιβαίως στην προβολή της χώρας ως πολιτιστικού τουριστικού προορισμού διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας στον εμπλουτισμό της εμπειρίας που θα αποκομίσει ο επισκέπτης και στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης της Ελευσίνας ως ενός πολυσήμαντου και δυναμικού πολιτιστικού /τουριστικού προορισμού.
Η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ως θεσμός επικεντρώνεται στην ανάδειξη του πλούτου, της ποικιλομορφίας και των κοινών πτυχών των πολιτισμών της Ευρώπης, φιλοδοξώντας να ενισχύσει τους δεσμούς και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Στοχεύει, επίσης, στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της υλικής και άυλης οικονομίας της πόλης, με τη διαμεσολάβηση και παρέμβαση της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Έρευνας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ