ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Eπένδυση €180 εκατ. για τις φυλακές στον Ασπρόπυργο

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι θα κατέβουν στο διαγωνισμό για τη κατασκευή των νέων φυλακών στο Δήμο Ασπροπύργου. Πρόκειται για ένα έργο αξίας 180 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί το 2025.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 12 όμοιων πτερύγων κρατουμένων και μία ημιπτέρυγα, συνολικής χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων. Στις υποδομές θα απασχολούνται 650 συνολικά σωφρονιστικοί υπάλληλοι και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων.

Οι νέες φυλακές του λεκανοπεδίου Αττικής, που θα είναι και οι κεντρικές της χώρας, θα κατασκευαστούν σε εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Aσπροπύργου, στο δημόσιο ακίνητο του «Πρώην Στρατοπέδου Aμερικανικής Eυκολίας», συνολικού εμβαδού 103 στρεμμάτων. Σήμερα, μέσα σε αυτό υπάρχουν ερειπωμένα παλιά κτίσματα και υποδομές από την χρήση του ως στρατιωτική εγκατάσταση. Στο πρώην στρατόπεδο δεν θα μετεγκατασταθούν μόνο οι φυλακές Kορυδαλλού, αλλά και η Διεύθυνση Mεταγωγών.

Εντός του συγκροτήματος θα αναπτυχθούν και δύο όμοιες κλινικές (Γενικής Νοσηλείας-Ψυχιατρική Κλινική). Σε ξεχωριστό χώρο θα λειτουργήσει το ιατρείο των φυλακών, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία. Προβλέπεται, επίσης, η λειτουργία σχολικού συγκροτήματος σε δύο ορόφους, καθώς και εργαστηρίων πρακτικής εξάσκησης, αλλά και Ιερού Ναού.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ