ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικός πρωταγωνιστής η Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σε πρωταγωνιστή των μεγάλων επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και στο real estate αναδεικνύεται η Αττική Ριβιέρα, το παράκτιο μέτωπο, μήκους 70 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από το Μικρολίμανο στον Πειραιά και καταλήγει λίγο μετά τον ναό του Ποσειδώνα.

Η αναβάθμιση του Αστέρα Βουλιαγμένης, που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Four Seasons, υπήρξε ένα από τα πρώτα έργα που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση της Ριβιέρας.

Σήμερα, η Αττική Ριβιέρα μετατρέπεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο ελληνικό «Μονακό». Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται ήδη επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ που αφορούν την κατασκευή αναγκαίων υποδομών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας του ΟΛΠ, έργο προϋπολογισμού 103 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει τη φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, μετατρέποντας το λιμάνι του Πειραιά σε home port. Τη μαρίνα Αλίμου, της οποίας η αξιοποίηση προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονων εγκαταστάσεων στη χερσαία ζώνη (έκτασης 210 στρεμμάτων), προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Η Ακτωρ, που έχει αναλάβει το έργο, θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ σε διάστημα 4-5 χρόνων.

Στον κατάλογο των νέων projects εντάσσονται και τα έργα υποδομών στο Ελληνικό, που πρόκειται να ξεκινήσουν να δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία δικτύων κοινής ωφέλειας, την ανασύσταση – διευθέτηση ρεμάτων, την ανάπλαση – αναβάθμιση της παραλίας του Αγίου Κοσμά, περίπου 1 χλμ., κ.ά.

Σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου έχει και η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης, τμήμα του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, που μπαίνει στη φάση της υλοποίησης και συνοδεύεται με επένδυση 48 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ