ΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Εξ Ελευσίνος» – Η νέα συλλογική έκδοση τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων

Στον κήπο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας, την Τρίτη 29 Ιουνίου, η CHORUS παρουσίασε το βιβλίο Εξ Ελευσίνος των τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων Γιάννη Γαβαλά, Βασίλη Ηλιόπουλου, Δημήτρη Κουτραφούρη και Μιχάλη Λεβέντη -την πρώτη εκδοτική της προσπάθεια.

1996, «Εν Ελευσίνι».

2021, «Εξ Ελευσίνος».

«Η ίδια παρέα, αγιάτρευτοι, γραφιάδες, παραγωγικοί και αιωνιόπληκτοι.» όπως τόσο εύστοχα τους περιγράφει η Αργυρώ Ορφανουδάκη στον πρόλογό της.

«Εξ Ελευσίνος» - Η νέα συλλογική έκδοση τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων«Εξ Ελευσίνος» - Η νέα συλλογική έκδοση τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων«Εξ Ελευσίνος» - Η νέα συλλογική έκδοση τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων«Εξ Ελευσίνος» - Η νέα συλλογική έκδοση τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στον κατάμεστο κήπο του Σταθμού από ανθρώπους που ήρθαν για να τιμήσουν τη συνάντηση των τεσσάρων Ελευσινίων συγγραφέων και των κειμένων τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της CHORUS, Παναγιώτης Γκιόκας και ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από την αρχαιολόγο κα Πόπη Παπαγγελή. Η ηθοποιός Μαρία Καστάνη και η κοινωνική λειτουργός Μαριλού Μίλλες ζωντάνεψαν πρόσωπα και γεγονότα μέσα από τις αφηγήσεις τους ενώ οι εξαίρετοι μουσικοί Γιάννης Βιλλιώτης, Βαγγέλης Γιαννάκης, Βασίλης Κολοβός και Ντίνος Χατζηϊορδάνου τροφοδότησαν το συναίσθημα της εκδήλωσης με τη μουσική σύνθεση του Βαγγέλη Γιαννάκη.

Σε απόλυτη αρμονία με τον φιλόξενο και γεμάτο μνήμες χώρο του Σταθμού, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν σε μέρη γνώριμα και άγνωστα συγχρόνως, δημιουργώντας μια καινούργια σχέση με το παρόν της πόλης και τη θέση της στον κόσμο.

Μιας πόλης που συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό της…

Για όποια και όποιον το επιθυμεί, το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα γραφεία της CHORUS (Αισχύλου 21, Ελευσίνα), καθημερινά, 12-6, κατόπιν τηλεφωνήματος στο 210 220 1691. Στο άμεσο μέλλον, θα διατίθεται επίσης σε επιλεγμένα -φυσικά και ψηφιακά- βιβλιοπωλεία.

 

Η έκδοση του βιβλίου Εξ Ελευσίνος τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για την παραχώρηση του χώρου της παρουσίασης, ευχαριστούμε την Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

______________________

 

Συντελεστές έκδοσης και παρουσίασης του Εξ Ελευσίνος

 

• Έκδοση βιβλίου και παραγωγή εκδήλωσης παρουσίασης

CHORUS (Παναγιώτης Γκιόκας, Μαρία Καστάνη, Γιάννης Παππάς, Αναστασία Τσοπελάκη)

• Συγγραφείς

Γιάννης Γαβαλάς, Βασίλης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουτραφούρης, Μιχάλης Λεβέντης

• Πρόλογος

Αργυρώ Ορφανουδάκη

• Φωτογραφία εξωφύλλου

Γιώργος Μάρας

• Φωτογραφίες βιβλίου Εξ Ελευσίνος & παρουσίασης

Αρχείο Τσάκου / ΠΑΚΠΠΑ, εκτός από το σχέδιο του Β. Ηλιόπουλου στο Anima Nima

• Ομιλήτρια

Πόπη Παπαγγελή

• Ανάγνωση κειμένων

Μαρία Καστάνη, Μαριλού Μίλλες

• Μουσική σύνθεση

Βαγγέλης Γιαννάκης

• Ενορχήστρωση

Γιάννης Βιλλιώτης

• Μουσικοί

Γιάννης Βιλλιώτης / μπουζούκι, μαντολίνο

Βαγγέλης Γιαννάκης / κιθάρα

Βασίλης Κολοβός / πλήκτρα

Ντίνος Χατζηϊορδάνου / ακορντεόν

• Ήχος/εικόνα

Χρήστος Γεωργόπουλος

• Σχεδιασμός αφίσας

Αναστασία Τσοπελάκη

• Εθελοντές

Βιργινία Βασιλάκου

Έλενα Δρεττάκη

Σμαράγδα Παππά

Ξένια Σκορδά

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ