ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που υφάρπαζε τραπεζικούς κωδικούς σε Βοιωτία και Κορινθία

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το κέρδος - Ιατροί και ξενοδόχοι ανάμεσα στα θύματα τους

Ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ το κέρδος που είχε αποκομίσει η εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί στην αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε Κορινθία και Βοιωτία.

Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε απάτες μέσω διαδικτύου, ενώ ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ιατροί καθώς και ξενοδόχοι.

Οι συμμετέχοντες στην οργάνωση προσέγγιζαν άτομα που παρέχουν υπηρεσίες και υφάρπαζαν τους τραπεζικούς τους κωδικούς αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που υφάρπαζε τραπεζικούς κωδικούς σε Βοιωτία και Κορινθία

Ειδικότερα, οι δράστες επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους και τους «άδειαζαν» τους λογαριασμούς.

«Εμπλέκονται σε συστηματικές απάτες μέσω διαδικτύου. Έπαιρναν για παράδειγμα τηλέφωνο έναν ξενοδόχο και ζητούσαν να κλείσουν δωμάτιο. Τους έλεγαν ότι για την πληρωμή θα χρειαστούν τους τραπεζικούς κωδικούς. Τους έπαιρναν και έκλεβαν τα χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Ανάμεσα στα θύματα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται και ιατροί. Το κέρδος που αποκόμισαν ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις» ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ