ΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας σε Ελευσίνα και Ζάππειο

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν στις 7 και 8 Μαΐου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.

Ελευσίνα, Σάββατο 7 Μάϊου – Δημοκρατία και Πολιτισμός

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η ΕΛΕΥΣΙΣ 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στην Ελευσίνα σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στην Ευρώπη του σήμερα. Νέοι από ολόκληρη την Αττική καλούνται να συναντήσουν νέους της περιοχής και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις μεταξύ τους, με ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες και animation, να περιηγηθούν σε εκθέσεις ζωγραφικής και πολιτιστικούς περίπατους στην πόλη, και να απολαύσουν συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα από νέους καλλιτέχνες της Ελευσίνας.

Ζάππειο, Κυριακή 8 Μάϊου – Απασχόληση και επιχειρηματική δράση

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Οι πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικοί φορείς θα παρέχουν στους νέους πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και εθελοντισμού, εντός και εκτός Ευρώπης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς (οργανώσεις και εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κ.ά.). Παράλληλα με τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες, εκπρόσωποι οργανώσεων της νεολαίας, πολιτικοί και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα κοινό μήνυμα προς τους νέους.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας στις 7 Μάϊου στην Ελευσίνα και στις 8 Μαΐου στο Ζάππειο παρέχουν, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τις πρωτοβουλίες που ενδιαφέρουν τους νέους οι οποίοι είναι ενεργοί πολίτες, αποτελούν φορείς πολιτισμού, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Το 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας καλείται να αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας έχουν στόχο να προσφέρουν στους νέους πολλές ευκαιρίες για να μάθουν, να μοιραστούν το όραμά τους, να γνωρίσουν ανθρώπους και να δραστηριοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Μέλλον της Ευρώπης μας αφορά όλους, αλλά κυρίως τη νεότερη γενιά.

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενεργά.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ